Recensie: ‘The Plight Before Christmas’, Kate Stewart

De kerst doorbrengen met je ex, de enige die je hart ooit echt heeft weten te breken. Het overkomt Whitney in het nieuwe boek van Kate Stewart ‘The Plight Before Christmas‘, een hartverwarmend en komisch kerstboek dat zeker niet mag ontbreken tijdens deze feelgood kerst!

Whitney is not having a merry Christmas. In the last three weeks she’s lost her boyfriend and a promotion. Forced to gather at her grandparents’ cosy cabin for the holidays with her large family, the only way she’s going to get into the holiday spirit is with the help of three wise men: Johnnie Walker, Jack Daniel’s, and Jim Beam. However, nothing offsets the shock of discovering her old boyfriend, Eli, on the doorstep. Now she’s stuck for a week with Eli, the only man to ever break her heart. And he’s ready to win her back.’ (Uitgegeven door PanMacmillan).

Kate Stewart wist zich in al onze boekliefhebbende harten te nestelen toen ze de Ravenhood serie uitbracht. Deze kerst is de schrijfster terug en brengt ze ons een verhaal dat bol staat van de romantiek, humor en uiteraard ook weer een scala aan emoties en gevoelens! Met dat bekende vlotte Stewart sausje waar we allemaal op zitten te wachten!

Whitney heeft het niet zo getroffen deze kerst. Een promotie op het werk, waar ze zeker recht op had, gaat aan haar neus voorbij. Ze maakt het uit met haar vriend en om het allemaal nog een beetje erger te maken begeeft haar auto het ook nog eens als ze onderweg is naar haar familie. Het lijkt een ware shitty kerst te worden, maar daar komt verandering in als haar oude crush voor de deur staat: Eli. Niet wetende dat hij al een tijdje op dezelfde plek werkt als haar broer, is Whitney helemaal overrompeld. En zeker wanneer blijkt dat Eli niet alleen maar voor de deur staat om de kerst met haar familie te vieren, maar ook van plan is om haar terug te winnen. Stewart brengt ons met Whitney een geweldig hoofdpersonage om te volgen. Vanaf de eerste pagina voelen we met haar mee als alles in haar leven compleet lijkt te mislukken. We worden dicht bij haar in de buurt gebracht omdat de schrijfster het verhaal heeft opgetekend vanuit de ik-vorm. Hiermee schept ze meteen een band tussen hoofdpersonage en lezer die het gehele verhaal in stand blijft.

‘Een kerstboek zoals we het altijd wel willen zien!’

Stewart brengt ons Whitney’s verhaal met haar vlotte manier van schrijven, doorspekt met humor. Whitney beschikt over een heerlijke vorm van zelfspot die je meermaals aan het lachen zal krijgen. Humor speelt dan ook een grote rol in dit boek, dat daardoor een fijne feelgood vibe met zich meedraagt. Het zijn echter de meer emotionelere stukken waarin we de schrijfster echt zien stralen en haar gedetailleerde manier van schrijven compleet tot zijn recht komt. Net zoals de momenten waarop Whitney met haar complete familie bij elkaar is en de personages elkaar in rap tempo afwisselen, maar daarbij het gevoel voor rijke verhaalvertelling niet wordt verbroken. Stewart brengt ons een feelgood waar alle ingrediënten inzitten waar je naar op zoek bent: diepgang, emotioneel momenten en uiteraard romantiek. Want ook voor de steamy lovers is dit zeker een boek dat je deze kerst erbij wilt pakken!

‘The Plight Before Christmas’ is een kerstboek zoals we het altijd wel willen zien: pakkende personages die heerlijk menselijk zijn en zichzelf meermaals op de hak nemen, een verhaallijn die je op het puntje van je stoel houdt doordat het niet te voorspellen is hoe bepaalde dingen lopen, en een schrijfstijl die als een piek op een kerstboom is: schitterend en perfect! Een verhaal dat ik zeker nog meermaals ga herlezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.