Recensie: ‘The Prince of the Skies’, Antonio Iturbe

‘The Little Prince’ één van de bekendste werken uit de geschiedenis, geschreven door Antoine de Saint Exupéry. Zelf wilde Antoine niets liever dan piloot worden maar uiteindelijk zal hij voor altijd bekend staan als een geweldige schrijver, die daarnaast ook een heel interessant leven heeft geleefd. Tijd om kennis met hem te maken in ‘The Prince of the Skies‘, geschreven door Antonio Iturbe.

‘All Antoine de Saint Exupéry wants to do is be a pilot. But flying is a dangerous dream and one that sets him at odds with his aristocratic background and the woman he loves. Despite attempts to keep him grounded, Antoine is determined to venture forwards into the unknown. Together with his friends, Jean and Henri, he will pioneer new mail routes across the globe and help change the future of aviation. In the midst of his adventures, Antoine also begins to weave a children’s story that is destined to touch the lives of millions of readers around the world. A story called The Little Prince . . . Fame and fortune may have finally found Antoine, but as the shadow of war begins to threaten Europe, he’s left to wonder whether his greatest adventure is yet to come . . .’ (Uitgegeven door Panmacmillan)

‘The Little Prince’ toch wel een van mijn favoriete kinderboeken, die ook op volwassen leeftijd nog mooi is om te lezen. De gelaagdheid ervan, de onderliggende boodschappen en het pakkende verhaal maken het keer op keer een interessant verhaal om te lezen. Dat de schrijver van dit verhaal niet alleen geweldige verhalen kon maken, maar ook een belangrijke rol heeft gespeeld in het opstellen van postroutes via vliegverkeer, komt terug in het nieuwe boek van Antonio Iturbe, die ons een prachtig inkijkje geeft in het leven van Antoine. Hij baseerde ‘The Prince of the Skies’ op het leven van de schrijver en diens mysterieuze dood.

We maken kennis met Antoine en zijn vrienden in de jaren twintig van de vorige eeuw. Antoine is een ambieuze man, iemand met het hart op de juiste plek die helemaal weg is van de wereld van de vliegtuigen. Maar daarnaast ook een echte romanticus is die alles over heeft voor de vrouw van zijn dromen. We zien hoe hij zijn leven opbouwt, en hoe zijn bijdrage aan de vliegwereld begon. Antoine is onder andere medeverantwoordelijk voor het opstellen van vrachtverkeer vliegroutes naar Afrika en Zuid-Amerika. We krijgen een inkijkje hoe hij en zijn vrienden beetje bij beetje meer ontdekken over het vliegen, door de prachtige omschrijvingen van de vluchten die ze maken en de technische details die daarbij komen kijken. Iturbe brengt ons met Antoine een personage met een instant likability, je wilt weten hoe het verder met hem gaat, hoe zijn leven vorm krijgt en of het hem uiteindelijk gaat lukken om alle vliegroutes aan te leggen. De schrijver brengt ons een multicomplex personage, naast zijn passie voor vliegen zien we gaandeweg het verhaal ook een nieuwe passie ontstaan bij Antoine, voor schrijven. En ook daarin is hij een echte perfectionist, die niet snel blij is met wat hij op papier zet. Dit alles maakt hem een interessant personage om te volgen en na het lezen van dit boek heb je ook echt het idee dat je hem goed hebt leren kennen.

‘Dit verhaal heeft alles!’

Dit was het eerste boek van de hand van Iturbe dat ik heb gelezen en zijn schrijfstijl smaakt zeker naar meer. Iturbe heeft een talent voor beeldend schrijven, waardoor je het idee hebt dat je naast de personages in het vliegtuig zit, dat je met Antoine aan tafel zit als hij zijn verhaal voor het eerst vorm gaat geven, en dat je samen met hem en zijn vrienden probeert uit te zoeken hoe de vliegwereld in elkaar zit. Daarbij krijg je als lezer ook veel leerzame weetjes te weten over de vliegwereld die het verhaal voor mij helemaal compleet maken, zoals technische omschrijven over het vliegtuig. Je wordt onder gedompeld in Antoine’s wereld waardoor je echt in het verhaal wordt meegezogen. Dat Iturbe daarnaast de spanningsbogen strak houdt, hier en daar plottwisten doorvoert en ook een liefdesverhaallijn in het verhaal heeft gewerkt kan alleen maar met lovende woorden worden ontvangen. Dit verhaal heeft voor mij alles wat een goed verhaal moet hebben.

‘The Prince in the Skies’ is een fascinerend verhaal, vol geschiedenisfeitjes, pakkende personages en de prachtige schrijfstijl van Iturbe. Maak kennis met Antoine, de schrijver van een van ’s werelds meest gelezen kinderboeken en krijg een prachtig inkijkje in zijn leven met dit mooie verhaal! Ik ben fan en hoop dat we snel weer een boek van Iturbe gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.