Recensie: ‘The Right Side of Reckless’, Whitney D. Grandison

Hij breekt iedere regel die er is, zij leeft ze allemaal het liefst na. Totale tegenpolen Regan en Guillermo zorgen voor een sprankelend liefdesverhaal dat je vanaf het eerste moment mee laat zwijmelen in ‘The Right Side of Reckless‘ van Whitney D. Grandison.

‘Guillermo Lozano is getting a fresh start. New town, new school, and no more reckless behavior. He’s done his time, and now he needs to right his wrongs. But when his work at the local community center throws him into the path of the one girl who is off-limits, friendship sparks…and maybe more.

Regan London needs a fresh perspective. The pressure to stay in her “perfect” relationship and be the good girl all the time has worn her down. But when the walls start to cave in and she finds unexpected understanding from the boy her parents warned about, she can’t ignore her feelings anymore.

The disapproval is instant. Being together might just get Guillermo sent away. But when it comes to the heart, sometimes you have to break the rules and be a little bit reckless…’ (Uitgegeven door HarperCollins USA).

Verhalen waarin twee tegenpolen centraal staan, ik hou ervan. Ze zorgen altijd voor een mooie ontwikkeling bij de personages, staan garant voor epic liefdesverhalen en weten je vaak mee te laten zwijmelen. Een omschrijving die ook opgaat voor ‘The Right Side of Reckless’, want wat heeft Grandison een ontzettend pakkend verhaal neergezet. Waarbij niet alleen de vorige omschrijvingen opgaan, maar ook woorden als ‘ontroerend’, ‘hartverwarmend’ en ‘spannend’ zeker niet mogen ontbreken.

In ‘The Right Side of Reckless’ maken we kennis met Regan en Guillermo. Guillermo heeft in het verleden meerdere verkeerde keuzes gemaakt waardoor hij een tijdje achter de tralies heeft gezeten. Tijd om opnieuw te beginnen in een nieuwe stad, op een nieuwe school, waarbij hij niet terugvalt in zijn oude gewoontes. Maar hij zal zijn verleden nog eens onder ogen moeten zijn als hij valt voor het meisje dat nog nooit een vlieg heeft kwaad gedaan. Regan is het type aardig meisje dat niets verkeerd kan doen, ze zit in een ‘perfecte’ relatie met haar vriend, volgt de regels en wordt door de buitenwereld gezien als een voorbeeld. Al verandert dat allemaal als ze Guillermo tegenkomt en leert dat er ook een wereld buiten haar ‘perfecte’ zelf is. Grandison brengt ons twee interessante personages die op papier vanaf het eerste moment een mooie chemie hebben. Twee personages met zo hun eigen achtergrondverhalen die we gaandeweg het verhaal leren kennen. De schrijfster beschrijft het verhaal vanuit beide perspectieven en brengt je zo dicht bij ze in de buurt. Je leest hun gedachtes, begrijpt hun worstelingen in het leven en leeft met ze mee vanaf de eerste pagina. Vooral bij Guillermo is dit goed voelbaar. Je merkt hoe hard hij zijn best doet om te veranderen, iets dat bewonderenswaardig is en de schrijfster met veel emotie naar papier heeft gebracht.

‘Een verhaal dat overtuigt door de prachtige schrijfstijl’

Grandison beschikt over een sprankelende schrijfstijl waarin de juiste balans is aangebracht tussen vlot en beeldend. De schrijfster brengt ons vlotte hoofdstukken waarin ze in rap tempo door het verhaal vliegt, waarmee ze vaart in het verhaal brengt en ook de spanning goed opvoert. Maar daarnaast brengt ze ons ook rustigere, vertragende momenten waarin we de personages echt goed leren kennen en ze hun emoties uiten. Grandison weet precies welke manier van schrijven past bij de hoofdstukken en brengt ons een verhaal dat perfect in balans is. Daarnaast brengt ze ons een beeldend verhaal, waarbij je zelf soms het idee hebt dat je naast het personage staat en alles ziet dat zij ook zien. Deze manier van schrijven voert je helemaal mee en zorgt dat het verhaal pakkend en overtuigend is.

‘The Right Side of Reckless’ is een prachtig YA liefdesverhaal, waarin de personages floreren, een mooie emotionele groei laten zien en bij het omslaan van de laatste pagina van het boek echt vrienden van de lezer zijn geworden. Grandison steekt dit coming-of-age verhaal in met raakvlakken met de lezer, met haar vlotte doch beeldende schrijfstijl, en zorgt er hierdoor voor dat je vanaf het begin meteen helemaal wordt meegenomen in het verhaal. ‘The Right Side of Reckless’ heeft mij positief verrast en is zeker een van mijn favoriete YA’s van dit moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.