Recensie: ‘The Roughest Draft’, Emily Wibberley & Austin Siegemund-Broka

Als er een schrijfduo is waar ik inmiddels toch wel een heel scala aan boeken van heb gelezen, dan is het duo Emily Wibberley en Austin Siegemund-Broka wel. De twee schrijvers verrassen ons al jaren met pakkende verhalen in zowel het romangenre als in YA-vorm. Deze zomer brengen ze een nieuw boek voor volwassen uit, genaamd ‘The Roughest Draft‘!

‘Three years ago, Katrina Freeling and Nathan Van Huysen were the brightest literary stars on the horizon, their cowritten book topping bestseller lists. But on the heels of their greatest success, they ended their partnership on bad terms. They haven’t spoken since, and never planned to, except they have one final book due on contract.

Forced to reunite they hole up in the tiny Florida town where they wrote their previous book, trying to finish a new manuscript quickly and painlessly. Working through the reasons they’ve hated each other for the past three years isn’t easy, especially not while writing a romantic novel. While passion and prose push them closer together in the Florida heat, Katrina and Nathan will learn that relationships, like writing, sometimes take a few rough drafts before they get it right.’ (Uitgebracht door PanMacmillan).

De boeken van Wibberley en Siegemund-Broka, ze zijn perfect voor romantiekliefhebbers die het liefste de hele dag feelgoodboeken lezen. Want dat is precies wat deze schrijvers brengen: liefde, ijzersterke verhalen met veel feelgood componenten en uiteraard ook de nodige humor. Een omschrijving die ook helemaal opgaat voor hun recent verschenen verhaal ‘The Roughest Draft’. Tijd om het boek in te duiken!

Katrina en Nathan waren jaren lang de beste vrienden. Ze ontmoette elkaar op een schrijversworkshop, waar ze al snel realiseerde dat hun manier van verhaalvertelling, schrijven en eigenlijk ook leven perfect op elkaar aansluit. Ze besluiten samen pen op papier te zetten en pennen het ene naar het andere succesvolle verhaal neer. Hoewel Katrina gevoelens voor Nathan heeft, besluit ze er niet op te acteren, aangezien hij getrouwd is. Wanneer ze hun meest succesvolle boek neerzetten gebeurt er iets tussen de twee wat hun vriendschap voor goed verandert. Ze besluiten het contact te verbreken. Totdat ze beide in een situatie komen, waarbij het gezamenlijk schrijven van een boek de enige oplossing is om eruit te komen. Met zijn tweeën. In een huisje ver van hun geliefde. Dat kan maar één ding betekenen! Wibberley en Siegemund-Broka brengen ons twee tegenpolen die heerlijk zijn om te volgen. De chemie en de strijd spat vanaf het eerste moment van de pagina’s af. We worden dicht bij ze in de buurt gebracht doordat de twee schrijvers het verhaal vanuit beide perspectieven laten zien. Dit maakt dat je hun humorvolle en zeer pakkende gedachtes meekrijgt, die soms meer over henzelf zeggen dan de ander. Het is echter in de stukken dat ze samen aan het schrijven zijn, dat we beide personages echt goed leren kennen en een band met hen kunnen vormen. Zowel Katrina als Nathan schuilen graag achter hun personages en laten hen op papier het gesprek voeren dat ze in het echt zouden moeten hebben.

‘Een feestje om te lezen!’

Een verfrissende manier van verhaalvertelling, waarin je een verhaal in een verhaal leest. Wibberley en Siegemund-Broka zijn daarbij weer perfect op elkaar afgestemd en brengen ons een verhaal dat organisch in elkaar overloopt. Een verhaal dat daarnaast sprankelt door hun heerlijke vlotte manier van schrijven, die je in het verhaal zuigt en ervoor zorgt dat het moeilijk wordt om het boek neer te leggen. Vooral hun gevoel voor humor, dat doorspekt zit door dit verhaal, maakt het een feestje om te lezen. Het liefst wilde ik alle oneliners opschrijven om ze nog een keer door te nemen na het lezen van het boek. Daarnaast was ik positief verrast bij hoe open en eerlijk dit verhaal aanvoelt, iets dat we niet altijd terug zien komen in soms ietwat luchtigere feelgoodboeken. De personages houden hun gevoelens in het begin redelijk voor zichzelf en de lezer, maar gaandeweg het verhaal zien we mooie, emotionele dialogen ontstaan die maken dat je alleen maar meer betrokken raakt bij het verhaal.

Wibberley en Siegemund-Broka presenteren ons alle ingrediënten voor een pakkend feelgoodverhaal, dat staat als een huis en overtuigt vanaf de eerste pagina. De interessante personages, de pakkende verhaalinsteek, de humor en de openheid van het verhaal maken het wederom weer een geweldig boek van dit duo om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.