Recensie: ‘The Royals Next Door’, Karina Halle

Beeld je in: je woont al je hele leven op een rustig eiland, waar je geniet van de vrijheid die het geeft en alles bekend is. Hoofdpersoon Piper in het nieuwe boek van Karina Halle ‘The Royals Next Door‘ heeft precies zo’n leven. Maar daar komt snel verandering in als een koninklijk paar ineens haar buren worden.

‘Piper Evans: elementary school teacher by day–avid romance reader and anonymous podcaster by night. She has a quiet, reclusive life, taking care of her mother, who lives with mental illness, avoiding her regrettable ex, who bartends in town, and trying to make inroads in the tight-knit island community that still sees her, five years in, as an outsider. And she’s happy with how things are–really–until British royals rent the property next to hers and their brooding bodyguard decides she’s a security threat. Piper quickly realizes that one person’s fairy tale is an ordinary woman’s nightmare as a media frenzy takes over the island and each run-in with Harrison Cole is hotter and more confusing than the last. But beneath Harrison’s no-nonsense exterior lies a soft heart, one that could tempt a woman who’s sworn off attachments into believing in white knights.

But when Piper finds herself smack in the middle of a royal scandal that rocks the island she’ll need more than Harrison’s strong arms to shield her–she’ll have to do a little rescuing herself. With careers, hearts, and friendships on the line, Piper and Harrison will have to decide what they’re willing to give up for a chance at their own happily ever after.’ (Uitgegeven door Penguin Random House)

Boeken met een koninklijk tintje, ze maken verhalen toch altijd een stukje smeuïger, met meer schandalen en vaak ook met een grote lading liefde. Een omschrijving die helemaal opgaat voor het nieuwe boek van Karina Halle, want wat heeft ze een ontzettend leuk en catchy verhaal neergezet. De verhaallijn is suikerzoet, de personages vol grappige zelfspot en de schrijfstijl precies juist voor het verhaal.

In ‘The Royals Next Door’ maken we kennis met Piper, een basisschooljuf die haar dagen doorbrengt op het werk om ’s avonds door het leven te gaan als een anonieme podcaster die het liefst over het koninklijk huis praat. Waar het in haar podcast alleen bij speculeren blijft, verandert Pipers leven van de ene op de andere dag als een koninklijk paar haar buren worden, en daarbij ook de zeer aantrekkelijke bodyguard. Halle zet met Piper een fijn personage neer, iemand die al snel als een vriendin van de lezer voelt door haar heerlijke zelfspot, oprechtheid, maar ook haar kwetsbaarheid. Je ziet haar worstelen met de vele ballen die ze in de lucht moet houden: werken, zorgen voor haar moeder die een mentale kwetsbaarheid heeft en daarnaast ook zelf nog een sociaal leven onderhouden. Halle brengt ons dichtbij Piper in de buurt, deelt haar zorgen maar ook haar mooie momenten met de lezer, waardoor die mooie onbreekbare band tussen lezer en personages ontstaat.

‘Een verhaal dat een glimlach op je gezicht brengt’

De schrijfstijl van Halle is om door een ringetje te halen zo passend voor het verhaal. Haar vlotte schrijfstijl trekt je binnen een paar bladzijde meteen in het verhaal, haar gevoel voor timing maakt dat je zowel vaak met een glimlach op je gezicht het verhaal zult lezen, als dat je op het puntje van je stoel zit van de spanning. Vooral de chemie tussen Piper en Harrison weet ze overtuigend naar papier te brengen, waardoor meezwijmelen (hoe zoet het verhaal ook mag zijn) zeker gegarandeerd is. Maar wat dit verhaal voor mij vooral zo overtuigend maakt is dat Halle er niet voor terugschrikt om in een ogenschijnlijk luchtig feelgood verhaal ook moeilijkere onderwerpen aan te snijden. Zo lezen we onder andere hoe Piper voor haar moeder moet zorgen die een mentale kwetsbaarheid heeft en afhankelijk is van haar dochter. De schrijfster brengt dit respectvol doch direct naar papier en weet hiermee meermaals de gevoelige snaar te raken, waardoor dit verhaal ook zeker een mooie emotionele onderliggende laag heeft.

‘The Royals Next Door’ is daarnaast een fijn humorvol verhaal, doordat het doorspekt is met grappige opmerkingen en gedachtes. Een mooie balans met de zoete liefdevolle momenten, de emotionele, diepgaande momenten en de spanning in het verhaal. Halle brengt ons dan ook een verhaal waar alles aan klopt en waar je doorheen vliegt omdat je wilt weten hoe de relaties zich tussen de personages ontwikkelen. Ik kan niet wachten om weer een boek van de deze schrijfster op te pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.