Recensie: ‘The Secret Service of Tea and Treason’, India Holton

India Holton, als je van romans houdt met een vleugje spanning, passie en magie, dan heb je haar naam zeker wel eens voorbij zien komen. Deze zomer brengt de schrijfster ons een nieuw verhaal, dat net zo sprankelend, romantisch en ook weer zeker magisch is met ‘The Secret Service of Tea and Treason‘.

‘When rumours of an assassination plot against the Queen begin to circulate, Alice is immediately assigned to the case. However, she won’t be working alone. Enter Daniel Bixby. Unflappable master spy and Alice’s greatest rival. Together they must assume the identity of husband and wife in order to gain access to the traitor party. Alice is determined to remain professional. This is work after all. But when an attraction starts to grow there may be more at stake than just the throne…’ (Uitgegeven door Penguin UK).

De boeken van schrijfster India Holton, ze staan altijd bekend om de vele laugh out loud momenten, waarbij de tranen over je wangen biggelen van het lachen. Om je vervolgens een emotionele scene in te sturen waarbij de tranen zullen vloeien van ontroering. Als er een schrijfster is die met haar schrijfstijl de lezer helemaal mee kan nemen dan is het Holton wel. Iets dat ze ook zeker doet in haar nieuwe verhaal ‘The Secret Service of Tea and Treason’.

In ‘The Secret Service of Tea and Treason’ maken we kennis met agente Alice, voor het bedrijf waarvoor ze werkt Agent A. Al haar hele carrière strijdt ze tegen de vervelende Agent B, haar grootste concurrent en ook de vervelendste. Wanneer er een mogelijke aanslag op de koningin wordt voorbereid, moeten de twee hun krachten bundelen, als fake echtpaar, om dit te voorkomen. Met alle gevolgen en gevoelens van dien. Holton laat ons kennismaken met een heerlijk personage om te volgen. Alice is lekker recht voor haar raap, kiest de weg van de meeste weerstand en slaagt er met vlag en wimpel in om van iedere gewone situatie een grappige te maken. De rivaliteit tussen haar en Agent B is vermakelijk vanaf de eerste pagina. De twee zijn goed aan elkaar gewaagd en willen niet van wijken weten. Beetje bij beetje beginnen ze wel steeds meer respect voor elkaar op te bouwen, en hun rol als fake echtpaar helpt daar een flink handje bij. Holton presenteert ons twee personages waar je van gaat houden en die je aan de pagina’s gekluisterd houden om erachter te komen hoe het verhaal verder gaat.

‘Een verhaal dat doorspekt is met humor’

Holton staat bekend om haar humorvolle manier van schrijven en weet dat ook in ‘The Secret Service of Tea and Treason’ mooi naar voren te brengen. Het verhaal is doorspekt met grappen, maar het is vooral haar vlotte doch gedetailleerde manier van schrijven die zorgt dat je iedere letter gretig wil lezen. Daarnaast brengt Holton ook in dit verhaal weer een mooi magisch randje, zo zien we onder andere huizen vliegen. De gewoonste zaak van de wereld in de boeken van Holton, die erover schrijft alsof het dagelijks gebeurt en je met haar vlotte pen ook mooi onderdeel weet te maken van haar gecreëerde wereld. Wat dit verhaal daarnaast voor mij helemaal afmaakt is de romantiek. Wat heeft deze schrijfster weer twee geweldige personages gecreëerd waarbij de chemie van de pagina’s afspat. Een waar feestje om te lezen!

Het mag duidelijk zijn: ik ben fan van ‘The Secret Service of Tea and Treason’. Het is een pakkend verhaal vol plottwisten, magie en humor. Staat als een huis door de mateloos interessante hoofdpersonages en de vlotte schrijfstijl van Holton!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.