Recensie: ‘The Wedding Dress Repair Shop’, Trisha Ashley

Ik hou van boeken met een sprankelende cover die je meteen het verhaal intrekken. Als er een boek dit jaar de hoofdprijs behaalt voor meest sprankelende cover dan is het ‘The Wedding Dress Repair Shop‘ wel. En het verhaal dat het huist is net zo sprankelend als de cover!

‘After losing her fiancé and her dream job in the same week, Garland Fairford’s life is turned upside down. Having recently met a long-lost relative – Honey Fairford – through her work as a historical costumier, Garland is intrigued when Honey reveals she is opening a Wedding Dress museum in Lancashire. With nothing to lose, Garland accepts the offer of a job there. What she doesn’t expect is to come face-to-face with a ghost from her past – her old friend, Thom, who mysteriously disappeared years ago. As Garland begins reading the stories behind each of the beautiful wedding dresses, and sets about repairing both them and her relationship with Thom, could this finally be the chance for her own happy-ever-after?’ (Uitgegeven door Penguin UK).

Wanneer Garland een gesprek opvangt tussen haar verloofde en iemand van het theater waar hij een productie opvoert, over haar, besluit ze hals over kop haar spullen te pakken en haar baan op te zeggen. Ze verkoopt haar huis en verlaat het altijd bruisende Londen voor een ietwat ander leven. We lezen erover in ‘The Wedding Dress Repair Shop’.

In ‘The Wedding Dress Repair Shop’ maken we kennis met een tikkeltje onzekere Garland. Haar leven staat compleet op zijn kop als ze vertrekt uit Londen en bij haar familielid, de hysterische Honey, aan de slag gaat. De twee vormen een goed paar, maar Garland wordt flink op de proef gesteld wanneer een wel heel knappe man de zaak betreedt. Een man die ze nog kent uit haar verleden. Ashley laat ons kennismaken met een geweldig personage om te volgen. Iemand waarvan je weet dat ze een mooie emotionele groei gaat doormaken en je daar als lezer in meegenomen wordt. Ze brengt je dicht bij het personage door het verhaal op te tekenen vanuit de ik-vorm en dit maakt dat je echt met haar meeleeft. En niet alleen met Garland, ook met de andere personages dat het verhaal rijk is. Zo heb ik meermaals in de deuk gelegen door de heerlijke diva-acties van Honey en speelt ook een karakteristieke kat een belangrijke rol in het verhaal. Ashley heeft het talent om je mee te nemen in de levens van al haar personages en geeft je het gevoel dat je echt onderdeel bent van het verhaal.

‘Cosy en warm, een heerlijke feelgood!’

Iets dat vooral komt door haar mooie manier van verhaalvertelling. Ashley weet je het verhaal in te trekken met gedetailleerde omschrijvingen, pakkende dialogen en een goed gevoel voor ritme in het verhaal. Ze wisselt gemakkelijk tussen de verschillende hoofdstukken waarin we het leven van Garland induiken, maar ook dat van de andere personages en de verhalen achter de jurken in het trouwjurkenmuseum. En dat laatste geeft dit boek voor mij een extra beetje lading mee. We lezen namelijk een ogenschijnlijk luchtig verhaal, maar door de verhalen achter de jurken en de prachtige omschrijvingen ervan zorgt de schrijfster dat ze ons een gelaagd verhaal brengt waarbij iedere romanlezer haar hart kan ophalen.

‘The Wedding Dress Repair Shop’ is een prachtig verhaal van de hand van Ashley. Het is warm en cosy, heerlijk feelgood maar met meerdere lagen erin. Een boek waar je deze zomer heerlijk mee in het zonnetje wil zitten om er vervolgens uren in te blijven lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.