Recensie: The white rose, Amy Ewing

Na het spannende begin van The Jewel trilogie kwam in november het tweede deel The White Rose uit. Weet het net zo te overtuigen als deel 1?

‘Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado. Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.
Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?’

‘The white rose’ begint meteen waar ‘The Jewel’ is geïndigd. Geen onnodige herhalingen maar meteen de spanning die we van Amy Ewing gewend zijn. In ‘The white rose’ ontdekt Violet haar ware kracht en terwijl ze dat doet leer je als lezer ook wat meer over de personages. Zo komen we meer te weten over de geschiedenis van de jongen waar ze van houdt, maar krijgen we ook waardevolle inzichten in de wereld die Ewing heeft gecreëerd. In dit tweede deel van The Jewel serie slaagt Ewing erin om haar lezers echt het verhaal in te trekken door de spanningsbogen kort te houden en haar vlotte pen die sprankelt door haar oog voor details.

‘The white rose’ is weer een sterk staaltje schrijverschap van Ewing

Ook in dit boek weet Ewing goed de balans te houden tussen spanning en relatief ‘gewone’ situaties waardoor je als lezer even adem kunt halen. Wel moet ik zeggen dat het eerste boek voor mijn gevoel sterker staat en ‘The white rose’ hier en daar wat voort kabbelt. Ewing weet dit wel goed te maken met een cliffhanger van heb ik jou daar aan het eind! Ik kan dan ook niet wachten tot het laatste deel uit deze serie in Nederland verschijnt!

‘The white rose’ is weer een sterk staaltje schrijverschap van Ewing. Het is vlot, bevat de juiste spanning en houd je uren aan de pagina’s gekluisterd. Een echt aanrader!

Heb jij ‘The white rose’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties en jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.