Recensie: ‘This Year’s for Me and You’, Emily Bell

Wanneer Celeste haar beste vriendin Hannah verliest, probeert ze haar levend te houden door haar Nieuwsjaars-lijstje af te werken. Niet wetende dat ze daarmee meer bereikt dan alleen dichter bij haar beste vriendin komen. Het speelt zich allemaal af in het nieuwe boek van Emily Bell ‘This Year’s for Me and You‘.

‘When Celeste loses her best friend Hannah, she’ll do anything to keep her spirit alive. So when she uncovers her friend’s old list of New Year’s resolutions, Celeste vows to complete them all. One adventure at a time, she rediscovers how wonderful life can be. But when one resolution leads her to someone from her past, Celeste can’t help but wonder… Could the biggest adventure of all be falling in love?’ (Uitgebracht door Penguin UK).]

Bucketlist of lijstjes met onze goede voornemens voor het nieuwe jaar, we maken ze allemaal wel eens. Misschien wil je nog eens gaan bungeejumpen of wil je altijd nog eens een danscursus gaan doen waar je als kind al van droomde. Schrijfster Emily Bell neemt dit fenomeen als aanleiding voor haar nieuwe boek, dat staat als een huis. Maak kennis met het prachtige, tranentrekkende en vooral geweldig geschreven ‘This Year’s for Me and You’!

In ‘This Year’s for Me and You’ volgen we het leven van Celeste. Ze is op een moeilijk punt in haar leven beland als haar beste vriendin, die ze al jaren kende en waar ze mee is opgegroeid, ter overlijden komt. Als Celeste een lijst vindt met de goede voornemens van Hannah is het tijd om haar vriendin te eren door ze uit te gaan voeren. Waarmee ze niet alleen dichter bij Hannah komt, maar ook meer uit haar comfortzone gaat, er een nieuwe wereld voor haar opengaat, waar ze ook nog eens iemand leuks tegen het lijft loopt. Bell brengt ons met Celeste een kwetsbaar personage, iemand die in het begin gebukt gaat onder het verlies van haar beste vriendin, wat begrijpelijk is. Ze deelde alles met elkaar. Maar gaandeweg zie je hoe ze beetje bij beetje haar leven weer oppakt, dingen doet die ze normaalgesproken niet zo snel zou doen en haarzelf terugvindt. Deze mooie emotionele groei wordt door Bell naar papier gebracht in de ik-vorm, waardoor ieder woord in dit verhaal aankomt. Je wordt dicht bij Celeste gebracht, voelt haar emoties die door Bell met veel precieze worden opgeschreven en ontwikkelt al snel een band met haar. Dit komt vooral door hoe open en eerlijk Bell haar heeft gemaakt, menselijk.

‘Een verhaal waarin emoties centraal staan!’

Dit is mijn eerste kennismaking met Bell als schrijfster en ik kan je zeggen: haar schrijfstijl maakt dat je dit boek in no time leest. Het is pakkend door de prikkelende manier van verhaalvertelling, maakt dat je door wil lezen door de vlotte doch gedetailleerde manier van schrijven en is daarnaast ook nog een mooi inzichtelijk door die gedetailleerdheid. Een schrijfstijl zoals we hem altijd willen zien in romans. Daarnaast complimenten voor de schrijfster voor de mooie onderwerp-behandeling in dit boek. We zien onderwerpen als: rouwen, liefde, verdriet, schaamte maar ook zeker blijdschap voorbijkomen. Waarbij Bell een mooie balans heeft gevonden tussen het brengen van een enigszins zwaar verhaal met luchtige momenten. En dat laatste wordt vooral gebracht door de mooie romantische lijn die in het verhaal zit. De prille liefde die Celeste ervaart begint als een waakvlammetje om uit te groeien tot een gepassioneerde vlam.

‘This Year’s for Me and You’ is een prachtig boek voor deze tijd van het jaar om heerlijk mee op de bank te kruipen en het in een middag uit te lezen. Een verhaal dat raakt door de ontroerende verhaallijn, waarbij je alle emoties zult ervaren die Celeste ook meemaakt. En daarnaast een verhaal dat straalt door de prachtige schrijfstijl van Bell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.