Recensie: ‘Ticket to Ride San Francisco’

Altijd al eens San Francisco willen bezoeken? ‘Ticket to Ride San Francisco‘ maakt het mogelijk om door de stad te racen langs de meest iconische locaties, terwijl je souvenirs verzamelt en het opneemt tegen andere fanatieke spelers. Maak kennis met de nieuwe, toffe versie van het spel!

Welkom in de Baai van San Francisco! Met vele souvenirs op zak kijk je heel relaxed rond vanuit de kabeltram. Het zonlicht glinstert door de mist die rondom Alcatraz en de Golden Gate Bridge hangt. San Francisco is met recht een gouden stad! In dit snelle Ticket to Ride spel racen de spelers tegen elkaar in San Francisco om de meest iconische locaties te bezoeken en souvenirs te verzamelen. Bankzij het eenvoudige spelverloop is deze stand alone versie van Ticket to Ride zowel leuk voor beginnende als gevorderde spelers.’ (Uitgebracht door Asmodee/Unbox Now).

Als er één spel is dat bij menig spelletjesliefhebber in de kast staat en iedere spelletjesavond erbij wordt gepakt, dan is het Ticket to Ride wel. De bekende treintjes staan al jaren garant voor gezelligheid, ontspanning en uiteraard veel speelplezier. Ik ben groot fan van het originele spel, dat we bij iedere spelletjesavond er zeker bijpakken om een of meerdere keren te spelen. Toen ik dan ook las dat er een nieuwe stand alone variant van het bekende spel zou verschijnen, maakte mij spelletjesliefhebbende hart meteen een sprongetje. En nu ik het spel alweer meerdere malen heb gespeeld is dat enthousiasme zeker gebleven, het is meer geworden zelfs!

‘Ticket to Ride San Francisco’ komt in een kleinere verpakking dan we gewend zijn bij het originele spel, maar wat een tof uiterlijk is er aan dit spel meegegeven. Het neemt je vanaf het uitpakken van de doos meteen mee naar het bruisende San Francisco, met de gezellige hippie cultuur. De doos bevat een dito pakkend spelbord dat meteen opvalt door de prachtige vormgeving. Het spelbord, waarop de kaart van San Francisco is vormgegeven, compleet met highlights van de stad en bloemige patronen op de achtergrond, wordt geflankeerd door oude tramtickets zoals je ze vroeger tegenkwam in de stad. Iets dat je meteen in de sfeer brengt van deze gezellige stad. Naast het spelbord zitten er verschillende kabeltram onderdelen in de doos in verschillende kleuren (roze, paars, blauw en wit) met in dezelfde kleuren de spelpionnen. Nieuw voor Ticket to Ride liefhebbers zijn de fiches die bij dit spel horen en waarmee je punten kunt winnen. Uiteraard komt het spel ook met de bekende reisbestemmingskaarten en speelkaarten, net zoals met een uitlegboekje.

‘De vormgeving van dit spel is spectaculair!’

Het eerste dat opvalt bij dit spel zijn de details in de vormgeving. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Van gedetailleerde hippie busjes op de speelkaarten met daarachter een van de highlights van San Francisco tot pakkende illustraties op de fiches. De makers hebben ervoor gezorgd dat je vanaf het eerste moment meteen mee wordt genomen in de setting van dit spel. Een spel met een nieuwe wending, we krijgen naast de bestemmingen die moeten worden gehaald dit keer ook te maken met fiches die je op verschillende bestemmingen kunt verzamelen. Heb je veel fiches verzameld, dan betekent dit dat je meer punten aan het eind bij je eindscore mag optellen. Een leuke nieuwe twist die fervent ‘Ticket to Ride’ spelers zeker op de toppen van hun tenen houdt. Naast deze leuke nieuwe feature brengt ‘Ticket to Ride San Francisco’ ons uiteraard het bekende gezellige gevoel waar het spel om bekend staat. Het staat garant voor uren spelplezier, zorgt ervoor dat iedereen een fanatieke speler wordt en daarnaast dat ook iedereen mee kan met het spel: zowel beginners als gevorderden spelers. (Voor iedereen die niet houdt van lange spellen, maar wel graag een spelletje speelt, is dit tevens ook echt een aanrader. Doordat het spelbord wat kleiner is zijn de routes korter en gaat het spel zelf ook sneller).

Ik ben verrast door ‘Ticket to Ride San Francisco’, wat een leuk spel hebben de makers weer neergezet! Deze stand alone straalt voor mij door de prachtige vormgeving, de pakkende nieuwe speluitdaging en uiteraard het spelplezier wat ook met dit spel weer eindeloos is. Een must have voor iedere ‘Ticket to Ride’ fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.