Recensie: ‘Trust Again’, Mona Kasten

Begin dit jaar maakten we kennis met een nieuwe talent in de YA-boekenwereld, Mona Kasten. Met haar verslavende ‘Begin Again’, het eerste deel van een driedelige boekenserie, veroverde ze de harten van menig YA-lezer. Afgelopen maand bracht ze het tweede deel ‘Trust Again‘ uit, weet het net zo te overtuigen als het eerste boek?

Dawn Edwards weet één ding zeker: happy endings gebeuren alleen in films. Sinds ze haar ex op heterdaad betrapte met een ander heeft ze mannen afgezworen en concentreert ze zich op haar studie en het najagen van haar dromen. Verder is in haar leven nergens ruimte voor. En al helemaal niet voor vrouwenverslinder Spencer Cosgrove, hoe creatief zijn versierpogingen ook zijn. Maar dan ontdekt Dawn per toeval een heel nieuwe kant van Spencer, en realiseert ze zich dat achter zijn vrolijke masker een donker geheim schuilgaat.

Als er één schrijfster het talent heeft om twee complexe personage op elkaar verliefd te laten worden en dit op een spetterende wijze naar papier te vertalen, dan is het Mona Kasten wel. Ze bewees het in het eerste deel van de serie, maar zet ook met het tweede deel een fijn YA-verhaal neer waarbij de chemie tussen de hoofdpersonages van de pagina’s spat!

Dit keer maken we kennis met Dawn en Spencer, twee personages met beide een complex verleden. Dawn is net verhuisd vanuit Portland naar de campus waar ze probeert om haar leven weer een beetje op de rit te krijgen. Spencer loopt op zijn beurt rond met een donker geheim waar hij al jaren onder gebukt gaat. Als ze elkaar beter leren kennen brokkelen hun zorgvuldig opgebouwde muren beetje bij beetje af en komen hun geheimen bloot te liggen. Met Dawn en Spencer zet Kasten twee complexe, maar fijne personage neer. Personage die heerlijk menselijk zijn en waar je daardoor ook al snel een band mee krijgt. Hoewel ik in het begin van het verhaal vreesde dat het teveel op het eerste deel zou gaan lijken, laat de schrijfster tussen deze twee personages een geheel nieuw, prachtig verhaal ontstaan dat niet te vergelijken is met het eerste deel.

‘De chemie tussen de personages spat wederom van de pagina’s’

Hoewel de twee verhalen niet te vergelijken zijn, maar beide van de pagina’s afspatten door de aantrekkingskracht tussen de personages, blijft de schrijfstijl van Kasten wel hetzelfde. Deze laat zich het beste omschrijven als: heerlijk vlot, met oog voor detail waar nodig, maar vooral zeer verslavend. De schrijfster heeft het talent om verhalen te schrijven die een fijne leesflow te weeg brengen, doordat ze haar lezers perfect aanvoelt. Zo speelt Kasten met verschillende zinlengtes, laat ze het belang van een goede balans tussen dialogen en gedachtes goed zien en weet ze vooral een pakkend verhaal neer te zetten door haar woordkeuze. Voor haar namelijk geen gekunstelde zinnen, maar schrijven zoals mensen ook echt praten. Hiermee zet ze een realistisch verhaal neer.

‘Trust Again’ heeft mij positief verrast. Hoewel ik in het begin even bang was dat het verhaal teveel op het vorige ging lijken, weet Kasten weer iets heel nieuws naar de pagina’s te brengen. De chemie tussen de personages spat wederom van het papier, maar dit boek overtuigt vooral in de emotionele momenten tussen haar personages. Een heerlijk YA boek dat een must is voor fans van het eerste deel.

Heb jij ‘Trust Again’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.