Recensie: ‘Twee prinsen’, Jackie van Laren

The queen of feelgood verhalen met een pakkende boodschap, is terug! Jackie van Laren brengt ons dit voorjaar het heerlijke verhaal ‘Twee prinsen‘, waarin zoals de titel het al zegt, twee prinsen strijden om het hart van studente Madelon. Maak je maar op voor een verhaal waar je je helemaal in kunt verliezen, waarin je kunt meezwijmelen en genieten van alle mooie momenten.

Als Madelon, studente culturele antropologie, afreist naar het miljonairsstaatje Montferrat aan de Middellandse Zee, verwacht ze niet méér van het tripje dan een zonnig weekend en wat nuttig materiaal voor haar afstudeeronderzoek. Haar well connected oom heeft een interview voor haar geregeld met de steenrijke Jack, die een hoge functie bekleedt in de regering van Montferrat. Als het goed is beantwoordt hij aan het profiel van de stereotiepe mediterrane player, het onderwerp van haar onderzoek.

Dat blijkt niet te kloppen: hij mag dan bijna onwerkelijk knap zijn, Jack is juist nogal gesloten en geheimzinnig. Maar hij wil haar wel introduceren bij sjeik Quasim, een kennis van hem die het begrip ‘player’ uitgevonden zou kunnen hebben. Voor Madelon het weet dineert ze op Quasims chique jacht, logeert ze in Jacks privévuurtoren, wordt ze in een dure bolide rondgereden en is ze eregast op het jaarlijkse exclusieve gala – alles voor de wetenschap natuurlijk. Lukt het haar om weerstand te bieden aan de geoefende charmes van haar onderzoeksobjecten?’ (Uitgegeven door Boekerij).

De verhalen van Jackie van Laren, ze staan altijd bol van de liefde, mooie banden tussen de personages en prachtige onderliggende boodschappen. Wanneer ik lees dat er dan ook een boek van Van Laren uitkomt dan plan ik meteen een middag vrij om het te gaan lezen. Dit voorjaar brengt de schrijfster ons een verhaal dat helemaal voldoet aan de voorgaande criteria en het wat mij betreft zelfs overtreft. ‘Twee prinsen’ is op en top romantisch, voert je mee naar een prachtige, interessante omgeving en dito personages.

In ‘Twee prinsen’ maken we kennis met Madelon. Voor haar studie vertrekt ze voor een korte trip naar Montferrat waar ze een ware charmeur gaat interviewen. Althans dat is wat Madelon in eerste instantie denkt. Als ze de man in kwestie, Jack, ontmoet, blijkt dat er veel meer achter hem schuilt dan dat zijn charmante uiterlijk doet voorkomen. Madelon’s hoofd wordt op hol gebracht door Jack, en niet alleen door hem… Van Laren brengt ons met Madelon een fijn personage om te volgen: ze is heerlijk menselijk, nuchter en draagt haar hart op haar tong. Ze is krachtig en sterk in haar besluiten, kwetsbaar in haar goedaardigheid en haar wil om iedereen te helpen. Een personage waar iedere lezer iets in zal vinden dat ze herkent. Van Laren brengt haar beproefde formule van het vertellen van een verhaal ook terug en schrijft het verhaal vanuit de ik-vorm op. Hierdoor worden we dicht bij Madelon in de buurt gebracht en leren we haar ook goed kennen. Daarnaast werkt deze manier van verhaalvertelling ook geweldig om het mysterie rondom Jack en de andere love interest van Madelon in stand te houden. We leren de twee alleen kennen door de ogen van Madelon, waardoor we hun binnenwereld niet te zien krijgen. Hierdoor zullen ze je soms verrassen, verbazen maar vooral erg nieuwsgierig maken naar wie ze zijn.

‘Een boek voor de echte feelgoodliefhebber!’

Dat Van Laren de spanningsboog dan ook mooi strak houdt, is een understatement. We krijgen mondjesmaat informatie over de mannen, waardoor je alleen maar door wilt lezen om erachter te komen wat ze bezighoudt en waarom ze de keuzes maken die ze maken. Van Laren’s schrijfstijl is daarnaast weer fijn vlot en pakkend, met korte dialogen en momenten waarin het hoofdpersonage nadenkt. Maar het zou uiteraard geen echte Van Laren zijn als ze ook niet een aantal prachtige beschrijvingen van de plaats waar Madelon verblijft in het verhaal heeft verwerkt. Hiermee neemt ze ons echt mee naar Montferrat en heb je het idee dat je er zelf rondloopt. Een mooie manier om een vlot verhaal en beeldende schrijfstijl samen te brengen.

‘Twee prinsen’ is weer een prachtig werk van de hand van Van Laren. Het is heerlijk romantisch, zit vol kleurrijke personages met ieder zo hun eigen verhaal, beschikt over een goede verhaallijn en spanningsboog, en is daarnaast ook nog eens geweldig geschreven. Een boek voor de echte feelgoodliefhebber!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.