Recensie: ‘Veel liefs, Lara Jean’ van Jenny Han

‘Deze keer, en dat meen ik echt, is het over en uit voor Lara Jean’, schrijft schrijfster Jenny Han in haar dankwoord. In 2016 maakte we voor het eerst kennis met Lara Jean, een hoofdpersoon waar we al snel van gingen houden. Na een geweldig tweede boek is het derde en laatste boek nu uit met de toepasselijke titel: ‘Veel liefs, Lara Jean‘.

Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?

Geheel onverwachtst kondigde Jenny Han aan dat ze nog een derde deel in de Lara Jean serie zou gaan schrijven. Nog een boek om het verhaal helemaal af te sluiten en wat een boek! Het is grappig, goed geschreven en net zo verslavend als de delen hiervoor. En dan te bedenken dat dit boek er in eerste instantie helemaal niet zou komen. Han sluit het verhaal van Lara Jean in 284 pagina’s af, waarin ze niet alleen haar bekende, grappige schrijfstijl naar voren brengt maar ook meer gelaagdheid in het verhaal verwerkt. Zo bespreekt ze thema’s als de eerste keer, kiezen voor jezelf en vriendschap.

Het is grappig, goed geschreven en net zo verslavend als de delen hiervoor

Het enige punt van kritiek wat ik bij dit boek heb is dat het wel weer erg voorspelbaar is. Aan het einde zit nog een spannende plot twist maar voor de rest kabbelt het verhaal voort. Dit zorgt er tegelijkertijd wel voor dat het een echte easy-read is geworden, maar een beetje afwijken van de gebaande paden had wel gemogen.

‘Veel liefs, Lara Jean’ is een waardige afsluiter van de Lara Jean serie. Het is het ultieme boek voor een herfstavond met een kop thee op de bank maar had wel wat meer plot twisten mogen hebben om het minder voorspelbaar te maken.

Heb jij ‘Veel liefs, Lara Jean’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.