Recensie: Verras me, Sophie Kinsella

De koningin van de romans is terug. Afgelopen maand kwam het nieuwe boek van Sophie Kinsella uit, genaamd Verras me. Weet ze opnieuw een sterk, grappig verhaal neer te zetten?

‘Sylvie en Dan zijn al tien jaar gelukkig getrouwd. Ze hebben een schattige tweeling, een mooi huis, en een prima baan. Dat kan zo nog wel 68 jaar doorgaan! Saai! De paniek slaat toe. Om hun huwelijk fris en scherp te houden, besluiten ze elkaar te verrassen. Met sexy photoshoots, dates en onverwachte uitjes. Maar alles gaat mis. De verrassingen brengen meer aan het licht dan wenselijk. Met hilarische gevolgen.’

Een nieuwe Kinsella, het is alweer een jaar geleden dat het laatste boek uitkwam en ik kon dan ook niet wachten om aan ‘Verras me’ te beginnen. Een geweldig boek met een lach en een traan, zo werd het boek door lezers omschreven. Een omschrijving waar ik het deels mee eens ben. Het boek bevat inderdaad de nodige grappige momenten die we gewend zijn van Kinsella. Vooral als Sylvie en Dan horen dat ze nog 68 jaar samen zullen zijn. Kinsella slaagt erin om in dit soort momenten een sterk, leuk verhaal neer te zetten waarin ze haar herkenbare schrijfstijl terugbrengt.

Kinsella stapt met dit boek uit haar comfortzone

Kinsella stapt met dit boek uit haar comfortzone. Geen iets wat klunzige vrouw die hilarisch door het leven gaat, maar een gezin. Tijdens het lezen van ‘Verras me’ merk je dat niet alleen de lezer aan deze nieuwe invalshoek moet wennen maar Kinsella zelf ook. Ze lijkt zich soms teveel bezig te houden met randzaken waardoor je van het verhaal afdwaalt. Al wordt dit rond het midden van het boek wel beter en vindt Kinsella haar herkenbare toon of voice.

In ‘Verras me’ laat Kinsella een nieuwe kant van haarzelf zien, waarmee ze meer terug lijkt te gaan naar haar Madeleine Wickham jaren (Sophie Kinsella schreef voorheen jarenlang onder haar eigen naam), waarin ze vaker over gezinnen schreef. Het is even wennen voor de lezer, maar ‘Verras me’ is zeker een goed geschreven boek met de nodige hilarische momenten, waarin ook plaats is voor een emotionele noot.

Heb jij ‘Verras me’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.