Recensie: Verzwegen, René Appel

René Appel, de godfather van de Nederlandse thriller bracht op 22 april zijn nieuwe psychologische thriller Verzwegen uit. Het resultaat: een aaneenschakeling van spanning, bedrog en liefde.

564c02ca925f30.08251788Suzan vindt bij haar moeder berichten over een oude verkrachtingszaak en dat maakt het nodige bij haar los; gelukkig krijgt ze steun van haar man. Tenminste, dat denkt ze. Tbs’er Fred staat na een lange periode van opsluiting, zorg en begeleiding weer op eigen benen. Soms heeft hij een terugval, grijpt naar de fles en wordt agressief. En dan kruisen hun paden elkaar.

De boeken van Appel zijn vaak al de winkels uit voordat ze in de schappen gelegd kunnen worden. Zijn beeldende manier van schrijven, die het voor lezers bijna mogelijk maakt om de situatie zelf te beleven, is precies goed om de spanning in zijn boeken te brengen. Zo ook in zijn nieuwe boek Verzwegen. Een vlot boek, waar je zo doorheen vliegt. Daarnaast is het ook een boek dat maar moeilijk weg te leggen is omdat je er als een magneet naartoe wordt getrokken om verder te lezen.

Een vlot boek, waar je zo doorheen vliegt

Het verhaal focust zich op twee personen. Susan en Fred waarvan de verhaallijn samenkomt. De opzet van het verhaal is enigszins herkenbaar en niet heel vernieuwd. Maar toch geeft Appel daar weer een hele nieuwe draai aan waardoor het toch een uniek verhaal wordt. Hoewel het boek dus een aantal voorspelbare aspecten bevat brengt Appel de spanning erin door een open einde aan zijn verhaal te schrijven. Je wordt als een lezer een richting in gestuurd, maar veel laat Appel niet los.

Als je opzoek bent naar een boek met de nodige spanning, waar een goed uitgedacht verhaal in zit en waar situaties bijna beeldend worden dan is Verzwegen zeker een aanrader!

Heb jij Verzwegen van René Appel ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij ervan vindt! Ik ben benieuwd!

3 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.