Recensie: Vind ik leuk?!, Holly Bourne

Na het lezen van ‘It Only Happens in the Movies‘ was ik meteen fan van schrijfster Holly Bourne. Afgelopen maand kwam haar nieuwe boek ‘Vind ik leuk?!‘ uit, is het weer zo’n knaller?

‘En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen
en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori weigert daaraan mee te doen. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans (online en offline). Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin ook opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?’

Holly Bourne staat toch wel bekend als de schrijfster die als geen ander de rauwe emoties van haar hoofdpersonages naar papier weet te vertalen. In ‘It Only Happens in the Movies’ was ik hier al blij door verrast, maar in ‘Vind ik leuk?!’ neemt Bourne het nog een stapje verder. Ze beschrijft de gedachtes van hoofdpersoon Tori met zoveel precisie dat je het gevoel hebt dat je een biografie over iemand aan het lezen bent. Het zal dan ook niet verbazen dat ik dit echt een goed boek vind. Bourne’s schrijfstijl is gedetailleerd, prikkelend en uitdagend.

Bourne is de Queen of the Emotions

Het enige minpuntje dat ik bij dit boek heb is dat het na zo’n tweehonderd pagina’s wel veel van het zelfde begint te worden. Je wilt de hoofdpersoon een spreekwoordelijke ‘schop onder haar kont geven’ zodat ze eindelijk eens voor haarzelf kiest. Bourne rekt voor mij de spanningsboog te lang op waardoor verveling op de achtergrond schuilt. Gelukkig maakt ze dit helemaal goed door op het einde met een aantal plottwisten te komen en zo de aandacht van de lezers vast te houden.

Bourne mag zich met recht de Queen of the Emotions noemen, wat kan zij schrijven! ‘Vind ik leuk?!’ is rauw, grappig en een ware rollercoaster aan emoties.

Heb jij ‘Vind ik leuk?!’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.