Recensie: Vlam en As, Francesca Haig

De spannende Fire Sermon trilogie  komt tot een eind. Eindelijk komen we erachter wie wint. Weten de omega’s de alfa’s toch te verslaan?

‘In een wereld, vierhonderd jaar na nu, worden alleen nog maar tweelingen geboren. De ene helft superieur en wreed, de andere helft ondergeschikt en vredelievend – Alfa’s en Omega’s. Cass, Piper en Zoe voeren een race tegen de klok om te voorkomen dat de Alfa’s hun enige kans op redding saboteren. In een bloedstollende strijd stellen de Omega’s hun leven in de waagschaal om het wrede regime van de Alfa’s omver te werpen. Cass voelt zich verscheurd tussen haar wens voor een vreedzame, rechtvaardige wereld en haar loyaliteitsgevoel voor haar tweelingbroer Zach, haar aartsvijand.’

Na het lezen van het einde van Hemelvuur kon ik niet wachten totdat ik aan het derde boek kon beginnen! ‘Vlam en As‘ is alles wat je hoopt dat het zou zijn. Het is zoals de twee vorige boeken mega spannend, gedetailleerd en zit vol onverwachtse plot twisten. Vooral dat laatste punt is sterk aanwezig in dit boek. Francesca Haig komt met een plot twist van je welste rond het midden van het boek. Ik heb nog nooit gezien dat een schrijfster haar lezer zo op het verkeerde been wist te zetten. Ontzettend knap!

Het is zoals de twee vorige boeken mega spannend, gedetailleerd en vol onverwachtse plot twisten

Wel heeft het boek in tegenstelling tot de vorige twee boeken minder ‘luchtige’ hoofdstukken er tussendoor. Je merkt dat Haig alles op alles zet om het boek goed af te ronden. Hier slaagt ze ook zeker in, al zou het hier en daar fijn zijn geweest om iets meer adempauze te hebben. Het einde van ‘Vlam en As’ is er tevens een waar je nog lang mee bezig bent. Ik zal het einde niet spoilen maar ik verzeker je dat je het boek dichtslaat en nog dagen nadenkt over het einde.

‘Vlam en As’ is een eervolle afsluiting van de Fire Sermon serie. Vol spanning en onverwachtse plot twisten. Dit is een boek dat je niet mag missen!

Heb jij ‘Vlam en As’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt! Je maakt tevens ook kans op een exemplaar van dit boek! Laat een reactie achter onder dit bericht en wie weet lees jij over een paar weken zelf over de avonturen van Cass!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.