Recensie: ‘Voor wat, hoort wat’, Sophie Kinsella

The Queen of the Chicklit is terug! Na geweldige boeken als de fameuze ‘Shopaholic’ serie en ‘Mijn niet zo perfecte leven’ brengt Sophie Kinsella ons dit jaar ‘Voor wat, hoort wat‘!

‘Fixie Farr heeft altijd volgens haar vaders motto geleefd: family first. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft laptopeigenaar Sebastian als bedankje een IOU op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s jeugdliefde Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt, van kleine gunsten tot levensveranderende momenten. Al snel moet ze kiezen tussen haar familie en het leven dat ze eigenlijk wil. Durft ze eindelijk voor zichzelf te kiezen?’

Aan het laatst verschenen boek van Sophie Kinsella ‘Verras me‘ moest ik erg wennen. Kinsella schreef over een gezin, waarmee ze terug leek te gaan naar haar Madeleine Wickham jaren (Sophie Kinsella schreef voorheen jarenlang onder haar eigen naam). Ik was dan ook erg benieuwd naar ‘Voor wat, hoort wat’. En ik kan je zeggen The Queen is back! Kinsella heeft haar oude vertrouwde, grappige schrijfstijl weer teruggevonden, weet je aan de pagina’s gekluisterd te houden en vooral weer een uniek verhaal te brengen. ‘Voor wat, hoort wat’ staat namelijk in het teken van IOU’S (I own you) een soort van ‘ik sta bij je in het krijt’, tussen hoofdpersoon Fixie en Sebastian. Een fantastische basis voor het vlot geschreven verhaal dat de schrijfster heeft gecreëerd.

‘Voor wat, hoort wat’ is een echte Kinsella zoals deze moet zijn, vlot geschreven, wederom erg grappig, maar vooral een verhaal dat uniek is in zijn soort

Zoals ik al schreef heeft Kinsella een uniek verhaal neergezet, waarin de personages zich erg ontwikkelen. Fixie durft in het begin van het verhaal niet voor haarzelf op te komen, is enigszins naïef maar maakt een 180 graden draai door in het boek. Enig minpuntje vond ik wel dat deze verandering erg lang op zich laat wachten en je als lezer op sommige momenten echt wilt roepen: ‘Spreek je uit!’. Maar dat betuigt er uiteraard ook van dat Kinsella een verhaal neer heeft gezet waarin je echt mee kunt leven met de personages. Je voelt hun blijdschap, woede en soms verdriet.

‘Voor wat, hoort wat’ is een echte Kinsella zoals deze moet zijn, vlot geschreven, wederom erg grappig, maar vooral een verhaal dat uniek is in zijn soort. Alles klopt, de personages maken ontwikkelingen door, bijpersonages zijn even belangrijk als de hoofdpersoon en Kinsella weet je aan de pagina’s gekluisterd te houden door het liefdesverhaal dat zich temidden van dit alles afspeelt.

Heb jij ‘Voor wat, hoort wat’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.