Recensie: ‘Wanderlust Europa’, Gestalten

De afgelopen tijden zijn we allemaal meer op onszelf aangewezen, wat ruimte geeft om nieuwe passies te ontdekken, activiteiten te ondernemen en je open te stellen voor al het moois dat ons kleine kikkerlandje te bieden heeft. Een activiteit die ik, en waarschijnlijk velen met mij, heb opgepakt het afgelopen jaar is ‘wandelen’. Niets fijners dan heerlijk de natuur ingaan en je omgeving ontdekken. Maar uiteraard kijk ik ook erg uit naar weer nieuwe landen ontdekken. Een voor iedereen die wandelen wil combineren met het bezoeken van een prachtig land is er ‘Wanderlust Europa‘. Pak je wandelschoenen maar alvast uit de kast want door dit boek wil je meteen gaan wandelen!

Wanderlust: Europa bevat de meest legendarische hikes en wandelingen van Europa. Van de spectaculaire natuur van IJsland, door de uitgestrektheid van Zweden en het unieke landschap van de Baltische Staten tot de pareltjes van Georgië, Roemenië en Italië. In Wanderlust: Europa vind je korte en lange tochten die je voeren langs stranden, over heuvels en bergen en door vlaktes. In een prachtige uitvoering met de indrukwekkendste foto’s, duidelijke kaarten en heldere teksten. Voor wandelaars van alle niveaus.‘ (uitgegeven door uitgeverij Kosmos).

Van een woestijnachtig landschap in Schotland tot een rotswandbeklimming in Italië, na het lezen van ‘Wanderlust Europa’ was er maar één gedachte die ik had: ‘ik wil al deze plekken bezoeken!’ In dit boek zijn alle pareltjes van Europa gebundeld. Vergeet de verre tochten naar uithoeken van de wereld en ontdek al het moois dat Europa heeft te bieden!

‘Wanderlust Europa’ begint met een prachtige wandelroute in Schotland en Engeland, de toon is meteen gezet met prachtige foto’s waardoor het net lijkt alsof je zelf het pad beloopt. Een frisse, vlotte schrijfstijl maakt de route nog meer beeldend en neemt je helemaal mee in de wereld van de Europese wandelroutes. En voor de routes hoef je zeker niet altijd een ervaren wandelaar te zijn, de schrijvers hebben het boek zo ingedeeld dat er voor iedereen een mooie wandeltocht is. Dit doen ze onder andere door achter iedere wandeltocht een pagina te vullen met daarop praktische informatie. Hierop staat onder andere vermeld in welke jaargetijde je de route het beste kunt belopen, wat je zeker mee moet nemen, welke schoeisel je het beste kunt dragen (dit is echt heel belangrijk, aangezien sommige wandeltochten door zompige moerassen gaan om vervolgens weer over te gaan in kiezelige paden). Daarnaast geven ze ook tips mee waardoor jij deze wandelroute kunt omtoveren in de perfecte vakantie zonder zorgen. Zo zijn er naast de wandelroutes veel restaurantjes en cafe’s beschreven waar je bijvoorbeeld je waterfles kunt bijvullen, waardoor je niet met een kleine vrachtlading aan water hoef te gaan lopen.

‘Haal het vakantiegevoel in huis met dit adembenemend mooie boek!’

Het zijn vooral de adembenemend mooie foto’s in dit boek waardoor je meteen zin krijgt om te gaan wandelen. Ik heb mijn volgende wandelbestemming zeker gevonden: Schotland. ‘Wanderlust Europa’ opent je ogen voor al het moois dat Europa te bieden heeft, de prachtige natuur met al haar mogelijkheden. Zo wist ik bijvoorbeeld dat Schotland een land is van de uiterste, met mooie vergezichten waar je uren naar kunt kijken. Maar ik wist niet dat ze ook een deel woestijnachtige grond hadden, dat je na het lezen van dit boek zeker wilt zien. ‘Wanderlust Europa’ geeft je een kleine vakantie op papier, vol inspiratie voor je volgende trip. Hoewel het nog even zal duren voordat we weer kunnen gaan reizen, begint het vakantiegevoel met dit boek in je eigen woonkamer.

Ik ben helemaal verknocht aan ‘Wanderlust Europa’. Het is een prachtig boek dat je in een keer kunt doorbladeren en je laten overweldigen door alle mogelijkheden die Europa biedt, maar ook een boek dat je er op een middag fijn bij pakt om je te laten inspireren! Ik zou zeggen, haal je vakantie alvast in huis met dit adembenemend mooie boek dat iedere wandelliefhebber zeker zal bekoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.