Recensie: ‘Wat het hart wil’, Audrey Carlan

Schrijfster Audrey Carlan, we maakten jaren geleden kennis met haar door de steamy boekenserie ‘Calender Girl’, gevolgd door de even steamy boekenserie ‘Yoga Girl’. Deze zomer verrast Carlan ons met een compleet nieuwe serie, waarbij we een nieuwe kant van deze schrijfster te zien krijgen met ‘Wat het hart wil‘.

‘Sla je vleugels uit. Tien jaar lang waren die woorden, geschreven op roze perkamentpapier in het prachtige handschrift van haar moeder, leidend voor Suda Kaye. De brieven van haar moeder stuurden haar naar alle uithoeken en wonderen van de wereld. Totdat ze op haar achtentwintigste verjaardag de brief opent die haar terug naar huis stuurt.

Terugkeren naar Colorado betekent iedereen onder ogen komen die ze daar achterliet, inclusief haar geliefde zus Evie en haar eerste liefde Camden Bryant. Suda Kaye en Cam brachten vier onvergetelijke jaren met elkaar door en hun weerzien laat de hitte direct opnieuw oplaaien. Maar maakt hun liefde nog kans nu Cam verloofd is met iemand anders?’ (Uitgegeven door Boekerij, vertaald door Jeannet Dekker).

De boeken van Audrey Carlan, ze gaan als warme broodjes over de toonbank. De verhalen over sterke dames, die hun kwetsbaarheden durven te tonen en dat doen met veel verve, vrij zijn in hun seksualiteit en waarover wordt geschreven met een pakkende schrijfstijl, houden ons al jaren aan de pagina’s gekluisterd. Deze zomer brengt Carlan ons een nieuw verfrissend verhaal, waarin we haar oude manier van verhaalvertelling gemixt zien met een vernieuwende manier voor deze schrijfster: rustiger, krachtiger en ook meer open.

In ‘Wat het hart wil’ maken we kennis met Suda. Na het overlijden van haar moeder besluit ze haar biezen bij elkaar te pakken en alles achter te laten: haar zus en haar vriend Cam. Brieven van haar moeder lijden haar naar plekken over de hele wereld, maar echt rust vinden om te rouwen doet Suda niet. Ze date verschillende mannen, maar alle weten haar niet te geven wat ze wil. Met haar zus en ex-vriend heeft ze weinig contact, totdat ze besluit terug te gaan naar Colorado en ze weer onder ogen te komen. Met alle gevolgen van dien. Carlan brengt ons een hoofdpersonage dat een vrije vogel is, iemand die niet stil kan zitten maar het liefst de hele wereld wil zien. Maar ook iemand die haar verdriet snel wegdrukt om verder te kunnen met leven, niet realiseerde dat ze daarmee alleen haarzelf heeft. Een complex, maar mateloos interessant personage dat je op het puntje van je stoel houdt om meer over haar te weten te komen. Carlan brengt ons dicht bij Suda in de buurt, door het verhaal vanuit de ik-vorm op te schrijven, maar houdt ons genoeg op afstand om Suda enigszins mysterieus te houden. Een prikkelende manier om een personage te introduceren en doorgronden.

‘Prachtig geschreven, prikkelend en romantisch. Audrey Carlan op haar best!’

Carlan’s schrijfstijl is compleet anders in deze nieuwe serie dan de boeken die we voorheen van haar gezien hebben. Waar we in ‘Calender Girl’ en ‘Yoga Girl’ voornamelijk verhalen lazen die over lusten gingen en het hunkeren naar de ander, gaat ‘Wat het hart wil’ meer de diepte in. Geen oppervlakkige momenten, maar vooral diepgang, doorgronden en emoties en gevoelens inzichtelijk maken. Dit zorgt voor een ontroerend en emotioneel verhaal dat je helemaal meevoert. Daarnaast zien we ook veel verschillende onderwerpen naar voren komen die Carlan met veel verve de revue laat passeren. De schrijfster geeft het verhaal diepgang door onder andere te schrijven over rouwen en te onderzoeken hoe dit door iedereen anders wordt ervaren. Maar ook door aandacht te besteden aan de zoektocht die sommige doormaken naar hun ware zelf. Suda worstelt met wie ze is, waar ze voor staat, na het overlijden van haar moeder. Iemand waar ze juist zoveel op lijkt. Carlan geeft de gevoelens en emoties die daarbij komen kijken woorden met haar prachtige gedetailleerde manier van schrijven.

‘Wat het hart wil’ is een verhaal waarin we de nieuwe Carlan naar voren zien komen. De beeldende, gedetailleerde manier van schrijven maakt dat je als een magneet het verhaal in wordt gezogen. De prikkelende personages zijn mateloos interessant om te volgen en de verhaallijn pakt vanaf de eerste pagina. Een verhaal dat benieuwd maakt naar het volgende deel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.