Recensie: ‘Weer zo’n stom liefdesverhaal’, Katelyn Doyle

Het klinkt als de omgekeerde wereld: een scenarioschrijfster van romantische films die niet in de liefde gelooft en een echtscheidingsadvocaat die het liefste vandaag nog de ware liefde wil vinden. Twee personages die de basis vormen van het spicy feelgoodverhaal van schrijfster Katelyn Doyle, ‘Weer zo’n stom liefdesverhaal‘.

‘Molly Marks schrijft scenario’s voor Hollywood-romcoms, en weet dat ‘romantiek’ maar nep is. Haar enige verliefdheid was op de middelbare school, op Seth – die ze aan de vooravond van hun examenfeest dumpte en al vijftien jaar niet gezien heeft. Seth Rubinstein gelooft in ware liefde. Ondanks zijn baan als… succesvol echtscheidingsadvocaat. Al jaren zoekt hij in talloze slechte dates en kortstondige relaties naar die ware. Maar niemand kan tippen aan Molly Marks, het eerste meisje dat zijn hart brak. 
Tijdens een reünie zien Molly en Seth elkaar weer. Na een dronken onenightstand gaan ze een weddenschap aan: degene die het lot van vijf stellen kan voorspellen vóór de volgende reünie, krijgt gelijk over de liefde. Het vijfde duo? Dat zijn ze zelf. Molly verzekert Seth dat hij op weg is naar een gebroken hart. Seth belooft haar dat ze hopeloos verliefd op hem zal worden. Zij denkt dat hij hallucineert. Hij heeft vijf jaar de tijd om het tegendeel te bewijzen.’
(Uitgegeven door A.W.Bruna, vertaald door Beryll Kraag)

Met temperaturen die weer een beetje boven de twintig graden beginnen te komen (hallo zomer!) is het tijd voor een heerlijk feelgoodboek waar je een middag lang in de tuin, op het strand of in het vliegtuig in kunt wegzwijmelen. Katelyn Doyle debuteert dit jaar met haar feelgoodroman ‘Weer zo’n stom liefdesverhaal’ en gooit daarmee zeker hoge ogen!

In ‘Weer zo’n stom liefdesverhaal’ maken we kennis met Molly en Seth. Door het slechte voorbeeld van haar vader is Molly allesbehalve geïnteresseerd in een langdurige relatie. De liefdes is dan ook iets waar ze ver bij uit de buurt wil blijven. Seth mag dan het beroep beoefenen van een echtscheidingsadvocaat, hij wil niets liever dan huisje boompje beestje en zet zijn hart vaak op het spel om dat te bereiken. Vijftien jaar geleden waren de twee verliefd op elkaar, maar verbrak Molly hun relatie voordat het te ‘echt’ werd. Tijdens hun school-reünie komen ze elkaar weer tegen en is de aantrekkingskracht nog steeds aanwezig, met alle gevolgen van dien. Doyle brengt ons twee complete tegenpolen met Molly en Seth, van waaruit ze het verhaal ook opschrijft. We krijgen dit verhaal namelijk te lezen in een duo-perspectief wat ons een mooi beeld geeft van zowel de denkwereld van Molly als van Seth. We worden dicht bij ze in de buurt gebracht, doordat het verhaal vanuit de ik-vorm is geschreven en je zo echt mee wordt genomen in het leven van de twee. Daarbij is het vooral met Seth makkelijk een band opbouwen, hij is een ware romanticus bij wie het is ‘what you see is what you get’. Molly is wat lastiger te doorgronden, vanwege haar jeugd en de keuzes die ze daarna heeft gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze vooral in het begin wat gesloten blijft. Beetje bij beetje zien we haar een mooie emotionele ontwikkeling doormaken waardoor je steeds meer een band met haar opbouwt.

‘Een steamy feelgood, perfect om de zomer mee te openen!’

Doyle beschikt over een fijne vlotte schrijfstijl die zich vooral terug laat leiden naar pakkende dialogen. Hierbij weet de schrijfster ons echt mee te nemen in de gesprekken, waarbij ze de emoties van haar personages goed naar voren brengt. Het zijn de stukken daartussen waar het soms enigszins inzakt. Iets meer context over waarom personages de keuzes maken die ze maken, was zeker een mooie toevoeging geweest. Desalniettemin levert Doyle ons wel een verhaal dat perfect past in het genre. Het is humorvol, romantisch en ook zeker spicy. Je moet er van houden, maar dit boek bevat meerdere expliciete steamy scenes die het zeker een NA-vibe geven.

‘Weer zo’n stom liefdesverhaal’ is een bruisende feelgood met een steamy randje. De personages zijn mateloos interessant om te volgen door hun complexe geschiedenis samen, de schrijfstijl is heerlijk vlot en de humor viert in dit verhaal ook zeker hoogtij. Een heerlijk boek om deze beginnende zomer mee te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.