Recensie: ‘When Grumpy Met Sunshine’, Charlotte Stein

Wanneer Mabel wordt gevraagd om de ghostwriter te worden voor een ex-football speler die een boek schrijft, heeft ze zo haar twijfels. De football speler in kwestie heeft al meer dan tien ghostwriters afgewezen, waarom zou het bij haar anders zijn? Het vormt de basis van het romantische en cosy verhaal ‘When Grumpy Met Sunshine‘ van Charlotte Stein.

‘When grumpy ex-footballer Alfie Harding gets badgered into selling his memoirs, he knows he’s never going to be able to write them. He hates revealing a single thing about himself, is allergic to most emotions, and can’t imagine doing a good job of putting pen to paper.
And so in walks curvy, cheery, cute-as-hell ghostwriter Mabel Willicker, who knows just how to sunshine and sass her way into getting every little detail out of Alfie. They banter and bicker their way to writing his life story, both of them sure they’ll never be anything other than at odds.
But after their business arrangement is mistaken for a budding romance, the pair have to pretend to be an item to satisfy a public ravenous for more of this Cinderella story. And now they have to decide: is their fake relationship all for show or something so real it might just give them their fairy-tale ending?’
(Uitgegeven door PanMacmillan).

Wanneer je verhaal door schrijfster Talia Hibbert wordt vergeleken met ‘A modern Cinderella Story’ heb je mijn interesse als lezer zeker te pakken. Ik hou van verhalen waarin een van ’s werelds oudste sprookjes in een nieuw jasje wordt gestoken. Weet de schrijver ons te verrassen met plottwisten, wordt de liefde tussen de twee personages goed naar voren gebracht en krijgen we een happily ever after? Charlotte Stein brengt ons een verhaal dat je feelgood liefhebbende hart zeker harder zal laten kloppen, maar wel een verhaal met een paar haken en ogen.

In ‘When Grumpy Met Sunshine’ maken we kennis met Mabel. Een vrolijke en gezellige ghostwriter die het voor elkaar krijgt om ieder gesloten persoon een open boek te maken. Het is een talent dat ze vaak heeft ingezet om het ene naar het andere mooie boek te schrijven. Wanneer ze echter ex-football speler Alfie tegenkomt moet ze alle zeilen bijzetten om hem aan de praat te krijgen. En daarmee ontstaat niet alleen een mooi verhaal, maar ook een band die zomaar eens meer zou kunnen worden. Stein brengt ons met Mabel een leuk personage om te volgen. Iemand met het hart op de tong die ons deelgenoot maakt van al haar gedachtes. Iets dat door Stein extra wordt bijgezet door het verhaal vanuit Mabel op te tekenen. Tegenpol Alfie brengt een fijne balans in het verhaal. Waar Mabel een waar open boek is, blijft Alfie wat meer op de achtergrond en leren we hem beetje bij beetje meer kennen. Stein brengt ons twee personages die goed op elkaar aansluiten en een geweldige chemie hebben, een liefdeskoppel dat je pagina naar pagina wilt volgen.

‘Stein brengt ons twee personages die een geweldige chemie hebben!’

Stein’s schrijfstijl is mooi gedetailleerd en doorspekt met humor. Een combinatie die goed samengaat en je een mooi beeld geeft van het verhaal. Het is echter wel bij de schrijfstijl waar mijn eerste haakje komt kijken. Stein neemt je mee in alle details en laat Mabel goed aan het woord, maar slaat daarin soms een beetje door. Situaties kunnen ook gewoon situaties zijn, zonder dat daarbij overal stilgestaan moet worden. Dit haalt de vaart een beetje uit het verhaal. Daarnaast heeft de schrijfster haar gedetailleerde manier van schrijven niet meegenomen in de achtergrondverhalen van haar personages, waardoor deze op sommige momenten enigszins vlak blijven. Mabel en Alfie hebben redelijk wat voor hun kiezen gekregen in het leven, wat een flinke weerslag heeft op hun leven, maar hun geschiedenis wordt niet zover uitgediept dat je je als lezer er helemaal een beeld bij kunt vormen.

‘When Grumpy Met Sunshine’ heeft wat haken en ogen, maar Stein zet wel een feelgoodverhaal neer dat je zeker aan het lachen zal maken, dat je laat meezwijmelen en waar je deze zomer fijn in kunt lezen op het strand. Enige verbeterpunten hadden het zeker beter gemaakt, maar de basis staat als een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.