Recensie: ‘Window Shopping’, Tessa Bailey

Als er een schrijfster is die het afgelopen jaar onze feelgoodharten heeft veroverd, dan is het Tessa Bailey wel! De schrijfster achter immens populaire verhalen als ‘Hook, Line and Sinker’ en ‘It Happened One Summer’ brengt ons tijdens deze feestelijke periode een fijn kerstboek ‘Window Shopping‘. Is het net zo tof als haar eerdere werken?

‘Stella is op weg naar huis en loopt langs het grote warenhuis Vivant. Het is twee weken voor Kerstmis, en overal in New York zijn de etalages feestelijk versierd met lichtjes, nepsneeuw en rendieren. Vivant heeft ook een kerstetalage, en die is zo bizar dat Stella niet anders kan dan even vol verbijstering blijven kijken.

Dan wordt ze aangesproken door een knappe man genaamd Aiden. Hij vraagt haar wat ze van de etalage vindt. Stella geeft hem haar ongezouten mening, waar Aiden hard om moet lachen. Hij blijkt de grote baas van het warenhuis te zijn, en neemt Stella aan als de nieuwe ontwerper van de etalages. De twee moeten veel samenwerken, maar zijn complete tegenpolen. Hij is extravert en altijd vrolijk, zij is een introverte pessimist die heel moe wordt van zijn eindeloze enthousiasme. Ondanks die tegenstellingen voelen ze zich toch tot elkaar aangetrokken. Maar twee zo totaal verschillende types, kan dat wel werken, of is daar een kerstwonder voor nodig?’ (Uitgebracht in het Engels door LoveBooks).

Tessa Bailey, ze weet als geen ander hoe ze steamy feelgoodboeken moet brengen waar menig lezer aan verslingerd raakt. Deze kerstperiode brengt ze ons het romantische en uiteraard steamy verhaal ‘Window Shopping’, waarin we haar weer op haar best zien!

In ‘Window Shopping’ maken we kennis met Stella, een pittige dame die zich niet snel van haar sokken laat blazen. Ze is recent vrijgekomen uit de vrouwengevangenis en volgt meerdere therapieën om haar weer op het rechte pad te houden, al vindt ze dat in eerste instantie maar niets. Wanneer ze Aiden tegenkomt, de manager van een groot warenhuis, klikt het meteen tussen de twee. Stella is een ware flapuit en Aiden kan dat wel aan haar waarderen. Hij biedt haar een baan aan met alle gevolgen van dien. Bailey brengt ons twee complexe personages, die op het eerste oog enigszins luchtig in het leven staan, maar hoe verder je het verhaal induikt hoe meer je erachter komt dat ze redelijk veel hebben meegemaakt in het leven. We leren ze goed kennen doordat we het verhaal lezen vanuit beide perspectieven, waarbij veel aandacht is besteed aan de innerlijke wereld van de twee. Dit maakt je als lezer vanaf het eerste moment onderdeel van het verhaal bent. De schrijfster brengt ons met Stella en Aiden daarnaast twee complete tegenpolen, waarbij de chemie vanaf het eerste moment van de pagina’s spat. Twee personages die elkaar goed aanvullen en het beste uit elkaar naar boven halen, maar ook kwetsbaar durven te zijn in het bijzijn van elkaar. Dit maakt dat de personages echt voelen, zo hun gebreken hebben, waardoor je al snel een band met ze zult vormen.

‘Steamy, romantisch en wederom geweldig geschreven!’

Bailey brengt dit verhaal met haar vlotte, doch gedetailleerde manier van schrijven, dat mooi werkt bij dit verhaal. Doordat ze de vaart er goed inhoud vlieg je als een trein door dit verhaal, maar door het wel enige details meer te geven zorgt ze ook voor diepgang. Vooral op de meer emotionelere momenten is Bailey niet bang om het verhaal wat te vertragen om je zo een compleet beeld te geven van het verhaal. Uiteraard is het een verhaal geworden met de nodige romantiek en de daar bijbehorende steamy momenten. Ook hierin stelt Bailey zeker niet teleur en voor de echte fans zal dit een boek zijn waar ze hun hart bij kunnen ophalen.

‘Window Shopping’ is een fijn feestelijk boek van Bailey, waarmee je zeker in de kerstsferen gaat komen. De menselijke personages, de mooie romantiek en de pakkende schrijfstijl van de schrijfster maken het een verhaal dat je in één zit uit wilt lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.