Recensie: ‘With Fire in their Blood’, Kat Delacorte

In een nieuwe stad terecht komen, waar je niemand kunt vertrouwen. Niet eens jezelf. Het overkomt Lilly in het nieuwe boek van Kat Delacorte ‘With Fire in their Blood‘. Zal Lilly haarzelf staande kunnen houden in een wereld die wordt gedomineerd door geweld?

‘When sixteen-year-old Lilly arrives in Castello, she isn’t impressed. A secluded town in the Italian mountains is not where she saw her last years of high school playing out. Divided for generations by a brutal clan-family war, the two halves of Castello are kept from destroying each other by the mysterious General, a leader determined to maintain order and ‘purity’. . . whatever the cost.

Lilly falls in with the rebellious Liza, brooding Nico and sensitive Christian, and sparks begin to fly. But in a city where love can lead to ruin, Lilly isn’t sure she can trust anyone — not even herself. And then she accidentally breaks Castello’s most important rule: when the General’s men come to test your blood, you’d better not be anything more than human…’

Spannend, intens en op sommige momenten een beetje verontrustend. Zo zou je de debuut YA van Kat Delacorte het beste kunnen omschrijven. De schrijfster debuteert met haar ‘Skeleton Keepers’ serie in het YA-fantasygenre en doet dit met verve. Want jeetje wat is dit een rollercoaster aan emoties, situaties en ontwikkelingen.

We maken kennis met hoofdpersonage Lilly op een moeilijk moment in haar leven. Ze heeft afscheid moeten nemen van haar overleden moeder en vertrekt naar een besloten gemeenschap in Italië, genaamd Castello. De stad wordt gerund door maffia-families met ieder zo hun eigen regels. In de stad is het opletten geblazen, zowel voor situaties die kunnen ontstaan als voor mensen die je tegen kunt komen. Terwijl Lilly haar plek probeert te vinden in deze nieuwe stad, raakt ze bevriend met Liza, Nico en Christian. Alle erg aantrekkelijk en al snel beginnen de eerste relaties te ontstaan. Delacorte zet met Lilly een prikkelend personage neer, iemand die niet bang is om te gaan voor haar doelen. Die haar mannetje staat en bereid is om ver te gaan voor de mensen om haar heen. Maar ook een kwetsbaar personage doordat ze veel oog heeft voor iedereen om haar heen. Delacorte zet een personage neer waar jongeren zich in kunnen herkennen, die je graag volgt, alsof je naast je beste vriendin staat die het ene naar het andere meemaakt.

‘Een pakkende debuut ya’

Delacorte debuteert met ‘With Fire in their Blood’ en laat vanaf de eerste pagina meteen een pakkende schrijfstijl zien die je helemaal meeneemt in het verhaal. De schrijfster steekt het verhaal gedetailleerd in en behoud deze manier van schrijven gedurende het gehele verhaal. Dit geeft je een goed beeld van de stad en brengt spanning met zich mee (voor lezers die niet houden van expliciete scenes, het boek zit er vol mee) maar zorgt er hier en daar ook voor dat het verhaal enigszins onnodig vertraagd. Desalniettemin zet Delacorte wel een verhaal neer dat inhaakt op de moderne samenleving en behandelt ze onderwerpen die daarbij passen. Zo is Lilly openlijk bi en wordt dit niet geforceerd gebracht, maar met veel respect en normaliteit. Ook zien we onderwerpen als: het overlijden van een ouder, rouwen, vriendschap, eerste liefde en gevaar voorbijkomen die de schrijfster met veel precisie naar papier heeft gebracht.

‘With Fire in their Blood’ is een prachtige debuut YA van de hand van Delacorte die zeker smaakt naar meer. Het spannend, de personages zijn pakkend en de vertelstijl is helemaal in dienst van het verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.