Recensie: Yoga Girl #5 (vertrouwen of verliezen), Audrey Carlan

Begin dit jaar kwam alweer het vijfde deel uit de Yoga Girl serie uit van schrijfster Audrey Carlan. Is ‘Yoga Girl: Vertrouwen of verliezen‘ net zo goed als de vorige delen?

‘Honor is een highsocietyprinsesje dat schoon genoeg heeft van haar lege leventje. Geld en status zijn jarenlang alles voor haar geweest – en hebben haar de liefde van haar leven gekost. Hij is weg, voorgoed verdwenen, en zij heeft zich nog nooit zo beroerd en eenzaam gevoeld.

In de hoop van haar liefdesverdriet en zelfhaat af te komen, wendt ze zich tot Lotus House Yoga – en wordt daar geconfronteerd met de grote, knappe, donkere Nicholas Salerno. Hij is alles wat zij niet is: hij leeft elke dag alsof het zijn laatste is, houdt van zijn familie, en als hij iets wil gaat hij er met tomeloze energie achteraan. Honor wordt meegesleept door zijn passie, maar vreest de dag dat hij zal ontdekken wat zij tot elke prijs verborgen wil houden.’

Om maar meteen met de deur in huis te vallen en de vraag uit de inleiding te beantwoorden: Yoga Girl (vertrouwen of verliezen) heeft mij een beetje teleurgesteld. Ja, Carlan beschikt nog steeds over een vlotte pen, zet krachtige personages neer en weet de nodige ontroerende momenten te verwerken in het verhaal. Maar in dit vijfde deel is ze naar mijn mening teveel meegegaan op de hype van de laatste jaren, waardoor het verhaal aanvoelt als de verhalen van Fifty Shades of Grey schrijfster E.L. James. Jammer, aangezien Carlan zeker bekend staat om haar eigen unieke verhalen die al snel echte pageturners worden.

Audrey Carlan gaat wederom geen taboe-onderwerp uit de weg.

Is dan alles kommer en kwel aan dit verhaal. Zoals ik al schreef weet de schrijfster het enigszins clichématige verhaal wel op een vlotte manier te brengen, waarbij het fenomeen ‘ik lees nog een hoofdstukje’ zeker in de hand wordt gewerkt. Daarnaast heeft ze met Honor en Nicholas twee personages gecreëerd die beide hun geschiedenis hebben maar elkaar mooi aanvullen, de chemie spat van de pagina’s. En uiteraard gaat ook in dit boek Carlan geen taboe-onderwerp uit te weg, zoals huiselijk geweld. Dit maakt voor mij haar verhalen altijd net even meer dan een romance novel.

Yoga Girl #5 (vertrouwen of verliezen) is het eerste verhaal uit de serie waar ik niet al te enthousiast over ben. Desalniettemin mag Carlan zeker worden gecomplimenteerd voor haar vertelstijl en de neerzetten van geweldige personages.

Heb jij ‘Yoga Girl #5 (vertrouwen of verliezen)’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.