Recensie: Zeven perfecte dagen, Rosie Walsh

Er stellig van overtuigd zijn dat je de ware hebt ontmoet, om na zeven dagen niets meer van hem te horen. Het overkomt hoofdpersoon Sarah in ‘Zeven perfecte dagen‘ van Rosie Walsh.

‘Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk.

Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning.

En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij…’

‘Zeven perfecte dagen’ kwam per toeval bij mij terecht. Voor het Best of Romance event van Uitgeverij Boekerij kreeg iedere bezoeker het boek opgestuurd. Een leuke verrassing! Maar was het boek ook goed? Het is zeker een goed uitgewerkt verhaal. ‘Zeven perfecte dagen’ is een rollercoaster aan rauwe menselijke emoties, van woede en haat, tot liefde en vriendschap. Alles komt aan bod in dit verhaal. Hoofdpersoon Sarah staat centraal, maar ook haar geliefde en vrienden krijgen ruimte om hun verhaal te vertellen. Walsh heeft gezorgd voor een mooie afwisseling aan verhaallijnen.

Niet snel kom je een schrijfster tegen die haar schrijfstijl perfect weet aan de passen aan de personages

Toch zit er ook een minpuntje aan het behandelen van zoveel personages. Walsh legt zoveel emoties van haar personages bloot dat het verhaal soms wat chaotisch overkomt. Hierdoor lezen sommige stukken in het boek vlotter dan anderen. Het worstelen door de wat minder sterke hoofdstukken loont tevens wel altijd.

Walsh schrijfstijl staat in dienst van het verhaal, vlot waar nodig maar ook heel minimalistisch als dat bij het personages past. Niet snel kom je een schrijfster tegen die haar schrijfstijl perfect weet aan de passen aan de personages.

‘Zeven perfecte dagen’ is zeker niet perfect, maar wel een aanrader door de rauwe emoties die in dit verhaal aan bod komen, door de schrijfstijl van Walsh en de spannende verhaallijn.

Heb jij ‘Zeven perfecte dagen’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.