Recensie: Zwart op wit, Mhairi McFarlane

Een biografie schrijven over een aantrekkelijke acteur, dat willen we allemaal wel! Mhairi McFarlane neemt ons in haar roman ‘Zwart op wit’ mee in de wereld van de paparazzi, sterren en roddels.

9200000071954738Op de bruiloft van twee collega’s wordt Edie gekust… door de bruidegom, in het zicht van de bruid. En terwijl ze – achtervolgd door woedende bruidsmeisjes – naar haar hotelkamer vlucht, weet ze één ding zeker: haar leven zal voorlopig niet meer hetzelfde zijn. 
Gelukkig werpt haar baas haar een reddingsboei toe. Ze mag in Nottingham (want daar is hij een film aan het opnemen) de biografie van Elliot Owen, een bekende acteur, gaan schrijven. Edie twijfelt geen seconde: dag Londen, hallo Nottingham!

Toen ik de achterflaptekst van dit boek las was ik bang dat dit op de film Notting Hill met Julia Roberts en Hugh Grant zou gaan lijken. Maar niets is minder waar, wat een spectaculair verhaal heeft McFarlane geschreven! We vallen van de ene in de andere gebeurtenis, van een overspelige bruidegom tot een adoptieverhaal. McFarlane laat met dit verhaal zien hoeveel kanten je op kunt in het genre roman. Voor haar geen cliché verhaal met voorspelbaar gebeurtenissen.

Zwart op wit zou zo maar eens de knaller van deze zomer kunnen worden.

Zwart op wit zou zo maar eens de knaller van deze zomer kunnen worden. Het is een echt feelgood boek met grappige en liefdevolle personages. Vooral Edie wordt al snel een vriendin van de lezer. McFarlane beschrijft haar emoties zo puur dat het moeilijk is om haar niet in je hart te sluiten. Daarnaast beschrijft McFarlane ook geen damsel in distress, maar een krachtige vrouw. Waar je, in een meer dan vierhonderd pagina tellend boek, al snel uitgekeken kunt raken op een onzeker, zeurderig karakter neemt Edie je echt mee in haar leven. Haar kracht maakt dat je verder wilt lezen.

‘Zwart op wit’ is een ultiem zomerboek dat zeker niet mag ontbreken in je strandtas. Het verhaal is grappig, ontroerend maar vooral een echte pageturner.

Heb jij ‘Zwart op wit’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.