Spelrecensie: ‘Cabanga’, 999 Games

Cabanga!” Dit woord schalde de afgelopen paar dagen meermaals door onze woonkamer bij het spelen van het gelijknamige spel. Een fijn spel om te spelen met vrienden en familie, dat zeker niet mag ontbreken tijdens je volgende spelletjesmiddag!

‘Handkaarten wegspelen klinkt eenvoudig, toch? Niet als de anderen dat kunnen verhinderen. Duikt er een leegte op, dan schuiven je medespelers je met “Cabanga!” kaarten toe. Leg je kaarten dus zoveel mogelijk zonder verschillen af om te voorkomen dat je minpunten krijgt. Maar soms kunnen ook moed en risico tot de winst leiden!’ (Bron: 999 Games)

Spelletjes waarbij je moet nadenken, die snelheid bevatten en een flinke dosis enthousiasme van de spelers, ik hou ervan! Toen ik las dat ‘Cabanga’ bij 999 Games werd uitgebracht was mijn aandacht meteen getrokken. Niet alleen komen alle componenten samen waar ik zo van hou, maar het heeft ook een mooi spanningselement en vereist een klein beetje tactiek. Wat kun je je nog meer wensen in een kaartspel?

Het eerste dat opvalt bij ‘Cabanga’ is de prachtige buitenkant van het spel. Kleurrijke maskers stralen je tegemoet, iets wat je terug ziet keren in de spelkaarten als je het doosje opent. Daar vind je vier kaarten met de maskers erop in verschillende kleuren. Daarnaast bestaat het spel uit een setje grijze kaarten die je op tafel legt en vrolijk gekleurde speelkaarten met cijfers van 1 tot 18. Een speluitleg maakt het doosjes compleet en met een korte uitleg kun je meteen aan de slag. 999 Games brengt de speluitleg kort en krachtig, waardoor je meteen kunt beginnen. Heel fijn, aangezien je bij het zien van dit prachtige spel direct wil gaan beginnen.

‘Energiek, snel en prachtig gemaakt!’

Het spel lijkt ongeschijnlijk makkelijk, maar oplettendheid bij ‘Cabanga’ is zeker een must! Spelers worden namelijk uitgedaagd om al hun kaarten kwijt te raken op tafel of aan hun tegenspeler. Wanneer een speler een kaart op tafel legt mag de tegenspeler kijken of hij één of meerdere kaart kwijt kan aan de speler. Is dat zo, dan heeft deze meteen een kaart te pakken. Wie overblijft met de meeste kaarten, en daarmee ook de meeste strafpunten is de verliezer. De makers van ‘Cabanga’ brengen ons een razend snel spel dat perfect is voor de enthousiaste en fanatieke speler. Bij ons vlogen de kaarten in rap tempo over tafel en werd ‘Cabanga’ bij iedere ronde geroepen om kaarten weg te kunnen spelen.

‘Cabanga’ staat bij ons dan ook garant voor uren spelplezier! Het is een spel dat geschikt is voor jong en oud door de fijne uitleg en de spontaanheid van het spel. Heerlijk voor een spelletjesmiddag of om mee op reis te nemen. Dit handzame spel past namelijk in iedere tas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.