Spelrecensie: ‘Hint Pocket’

We hebben het allemaal wel eens gespeeld, het spelletje Hint! Het spel dat garant staat voor veel lachmomenten doordat je je tegenspelers met alles wat je in je hebt (met veel theatrale kunsten!) het ene naar het andere woord moet laten raden. Het spel is nu in een pocketvariant uitgekomen, waardoor je je favoriete spel nu ook kunt spelen op het strand, in het park en zelfs in de auto. Tijd voor een recensie van ‘Hint Pocket’!

HINT is een partyspel waarin je medespelers de woorden moeten raden die jij hun probeert duidelijk te maken. Kies een van de beschikbare kaarten en begin aanwijzingen te geven aan je team, zodat zij het woord op de kaart raden. Je mag gebaren maken, neuriën, tekenen en zelfs praten, maar opgelet, er is altijd een woord dat je team niet mag gebruiken. HINT Pocket biedt dezelfde ervaring als HINT, maar in deze versie past de HINT-draaischijf op elk drankblikje, zodat je in een wip klaar bent om te spelen.’ (Bron: Asmodee).

Hint, het is een van mijn favoriete spellen, doordat het altijd een lachfestijn wordt! Van het tekenen van een olifant die wordt aangezien als een grote cavia tot het neuriën van een lied voor een minuut lang om er vervolgens achter te komen dat je het compleet verkeerde nummer aan het neuriën bent. Lachen en gezelligheid alom en dat wordt nu nog meer versterkt door de pocket editie van het spel. Het enige wat je nodig hebt voor het spel is de pocket editie en een blikje om het spel op te kunnen zetten en dan ben je klaar!

In het compacte ‘Hint Pocket’ doosje zitten 48 hintkaartjes, een draaischijf, potlood en tekenblok. De draaischijf klik je gemakkelijk op een blikje, waarna je vervolgens de kaartjes in de draaischijf schuift. Het enige wat je vervolgens nodig hebt is een stevige ondergrond om het blikje op te zetten en dan kan het spelplezier beginnen. Wij speelden dit spel tijdens de warme dagen op het strand en hebben meermaals met tranen over onze wangen gezeten van het lachen. Het neuriën, tekenen, praten en gebaren maken leverde ook deze keer weer meerdere humoristische momenten op. Zeker ook door de pakkende insteek van de kaarten, waar je een groot scala aan woorden vindt om te omschrijven. Woorden die zowel de jongere als de oudere speler zullen aanspreken. Zo word je onder andere gevraagd om het liedje van Justin Bieber ‘Peaches’ te neuriën, maar ook om bokslegende Ali uit te beelden. ‘Hint Pocket’ slaagt erin om een spel neer te zetten dat voor iedereen leuk is om te spelen en waar we allemaal in meekomen. Met moeilijke en makkelijke woorden, kaarten die inspelen op het heden en het verleden en de humorvolle insteek die alleen maar meer kracht wordt aangezet met de gekozen woorden.

‘Het perfecte spel om mee op reis te nemen, voor jong en oud!’

‘Hint Pocket’ is daarnaast een geliefd spel geworden bij ons door de compactheid ervan. Zoals de pocket naam al zegt, past hij letterlijk in je broekzak en kan hij overal mee naartoe. De kwaliteit van het product is hoogstaand waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken over het mogelijk kreukelen van kaarten of de draaischijf. Wij hebben het spel in onze broekzak mee het strand opgenomen en het was nog steeds in dezelfde geweldige staat als toen we het kregen. Is dan alles goed en tof aan dit spel hoor ik je vragen? Doordat het spel maar uit 48 kaarten bestaat, ga je als je het vaker speelt kaarten herkennen. Een fijne oplossing die wij daarvoor hebben gevonden is om telkens met de helft van de kaarten te spelen, om zo niet iedere keer alle kaarten te laten passeren.

‘Hint Pocket’ is een fijn gezelschapsspel dat je nu overal mee naartoe kunt nemen. De leuke, inclusieve spelinsteek, de compactheid van het spel en de humor waar dit spel om bekend staat, maken het iedere keer een feestje om te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.