Spelrecensie: ‘Kwakzalvers van Kakelenburg: Het Duel’, 999 Games

Welkom in Kakelenburg en dan vooral op het marktplein! Hier strijden kwakzalvers om patiënten, om zo meer aanzien te krijgen in het gildenhuis. Ben jij een tactische speler? Hou je van een gezellige strijd? Wie weet word jij dan de nieuwe gildenmeester van Kwakzalvers van Kakelenburg tijdens dit spannende duel!

‘Op het marktplein van Kakelenburg heerst bedrijvigheid. De spelers kruipen in de huid van 2 kwakzalvers, die met veel bombarie en geschreeuw om de aanwezige toeschouwers strijden. Aan beide kanten is uiterste concentratie vereist, want elke actie wordt nauwkeurig door de concurrent geobserveerd. Beide spelers proberen de nog twijfelende patiënten naar hun kraam te lokken, want elke patiënt die een speler behandelt, geeft hem meer aanzien in het gildenhuis van de kwakzalvers. Wie van jullie wordt de volgende gildenmeester van de Kwakzalvers van Kakelenburg?’ (999 Games).

Het was afgelopen weekend weer tijd voor een spelletjesweekend en deze keer stond ‘De Kwakzalvers van Kakelenburg: het duel’ op het programma. Na meerdere positieve reactie van mensen om mij heen te hebben gehoord over het reguliere spel, was ik super benieuwd naar het duel. En ik kan je zeggen: dit spel is een ware tactische uitdaging die garant staat voor uren spelplezier!

In ‘De Kwakzalvers van Kakelenburg’ is het de bedoeling om zoveel mogelijk patiënten te behandelen en zo de meest belangrijke kwakzalver van het marktplein te worden. Alleen dan kun je namelijk de titel gildenmeester winnen. Meteen bij het zien van de speldoos zit je in het verhaal van het spel. Een magische kwakzalver houdt haar fles omhoog, ze trekt ten strijde tegen de kwakzalver tegenover haar. Wie de speldoos opent stuit daar op een compact spelbord, speelkaarten (ingredientenboeken), fiches, patiënten, twee grote kartonnen flessen en een handige speluitleg-boekje, die helemaal aansluiten op het verhaal aan de buitenkant. Het kostte ons een goed half uur om het spel helemaal te begrijpen, maar daarna was het spelen geblazen. Het begon met het lokken van patiënten naar onze marktkramen. Met een zakje vol fiches en een kleurrijke fles voor je is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk drankjes voltooit, waardoor je nieuwe fiches kunt kopen. Deze hebben allemaal een bijzondere eigenschap die zomaar eens in je voordeel kunnen werken. Heb je als snelste zes patiënten behandeld, dan word jij uitgeroepen tot de gildenmeester!

‘Een boeiend en bruisend spel!’

Het was voor ons even puzzelen hoe we het spel precies moesten spelen, maar nadat we een aantal potjes hadden gespeeld zaten we er helemaal in. Dit spel is een waar feest om te spelen voor de tactische speler die graag zijn stappen uitdenkt en er echt een gezellige strijd van wil maken op het bord. Doordat je beide om dezelfde patiënten strijdt ontstaat er een leuke wisselwerking tussen de spelers, de interactie bij dit spel is dan ook hoog. Iets dat wij vooral leuk vonden omdat dit spel zoveel kanten op kan gaan, waarbij geluk ook een grote rol speelt, dat interactie een must is om dit uren te spelen. Daarnaast is de veelzijdigheid van dit spel een waar pluspunt. Omdat je werkt met fiches, waarbij je vooral geluk moet hebben om de juiste te kunnen kopen, patiënten van de ene kant naar de andere kant bewegen en je per rond meermaals aan de beurt bent, blijft het spel continu boeiend en bruisend.

Het zal zeker geen verrassing zijn dat wij dit spel het afgelopen weekend twee middagen lang hebben zitten spelen. Het tactische ervan dat van iedere speler een fanatieke maakt, de prachtige uitstraling van het spel en de onvoorspelbaarheid ervan, maken het een waar feestje om te spelen. Wat ons betreft een spel dat zeker niet meer mag missen in je spelletjeskast en dat een favoriet gaat worden tijdens menig spelletjesmiddag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.