‘The Setup’, Lizzy Dent

Je horoscoop lezen, we doen het allemaal wel eens, op zoek naar een kleine glimp van wat de toekomst voor ons in petto heeft. Maar wat als het een deel van je leven beïnvloedt. Hoofdpersoon Mara Williams in het nieuw boek van Lizzy Dent ‘The Setup‘ leest haar horoscoop iedere dag en laat dit een invloed zijn op haar leven.

Mara Williams reads her horoscope every day – but she wasn’t expecting to be in a whole other country when destiny finally found her. Just as a fortune teller reveals that her true love is about to arrive, a gorgeous stranger literally walks into her life. And now Mara is determined to bring them together again . . . Surely even fate needs a nudge in the right direction sometimes?

But while Mara is getting ready for ’the one’, the universe intervenes. Her new flatmate Ash is funny, and kind, and sexy as hell . . . There was no predicting this: it’s as if her destiny just arrived on her doorstep. So will Mara put her destiny in fate’s hands – or finally trust herself to reach for the stars?’ (Uitgegeven door Penguin).

Na het lezen van de debuutroman van Lizzy Dent ‘The Summer Job’ wist ik zeker dat ik er een nieuwe favoriete schrijfster bij had. En Dent bewijst met ‘The Setup’ dat dat helemaal waar is, want jeetje wat heeft ze weer een geweldig verhaal neergezet! Het is humorvol, ontroerend en uiteraard weer op en top feelgood, I love it!

In ‘The Setup’ maken we kennis met Mara, een hopeloze romanticus, met een voorliefde voor horoscopen, die maar niet de ware weet te vinden. Ze zit vast in haar werk, haalt niet veel vreugde uit haar leven en weet het soms ook even niet meer. Tijd voor een vakantie naar Budapest waar alles lijkt te veranderen voor Mara. Nadat ze bij een waarzegger is geweest, die haar vertelt dat ze binnenkort de ware zal ontmoeten, ontmoet Mara de man van haar dromen. Althans, dat denkt ze. Ze besluiten elkaar na een paar maanden opnieuw te ontmoeten, maanden waarin Mara zich zal ontpoppen als zijn ware droomvrouw. Alleen komt er ook iemand nieuws in haar leven, die haar hoofd op hol brengt. Dent brengt ons een geweldig personage om te volgen, iemand die we zien ontpoppen tot haar ware zelf met iedere pagina die we omslaan. Mara is in het begin erg onzeker, weet niet wat ze met haar leven moet doen en vormt zich tot de ideale vrouw voor iemand die ze werkelijk nog niet zo heel goed kent. Dat terwijl ze zelf geweldig is en daar ook in moet gaan geloven. We zien deze gedachte beetje bij beetje meer vorm krijgen en Mara een mooie emotionele groei doormaken. Een groei waar je als lezer prachtig deelgenoot van wordt gemaakt omdat Dent je dichtbij het personage brengt. Alsof je als een goede vriendin naast Mara staat en haar toejuicht.

‘Prachtig gelaagd!’

Dent laat ook in haar tweede boek zien dat ze over een geweldige schrijfstijl beschikt: heerlijk vlot doch gedetailleerd. Wat maakt dat je helemaal dit boek in kunt duiken en dat het net zoals ‘The Summer Job’ een heerlijk huiselijk gevoel hebt. Alsof je zelf onderdeel van het verhaal bent en mee wordt genomen in de momenten van Mara’s leven. Daarnaast complimenten voor de schrijfster dat ze weer een aantal mooie onderwerpen naar voren laat komen en daarbij ook onderliggende boodschappen in het verhaal heeft verwerkt. Zo zien we onder andere onderwerpen als: zelfverzekerdheid, zelfliefde en groei. Dit geeft het verhaal een verdiepende laag.

‘The Setup’ is wat mij betreft weer een parel van de hand van Dent. Een verhaal dat straalt door het gelaagde hoofdpersonage en dito bijpersonages, de interessante verhaallijn en de pakkende schrijfstijl van de schrijfster. Ik kan niet wachten om weer een boek van haar te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.