Winactie + recensie: ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’

Romantiek, humor en geweldige acteurs! Met deze temperaturen is er niets fijners dan heerlijk in een bioscoopstoel onderuit zakken en genieten van een fijne feelgoodfilm. En dan het liefst een Nederlandstalige rom-com! Afgelopen week verscheen de boekverfilming van ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ van Daphne Deckers op het witte doek. Tijd voor een winactie! Van filmmaatschappij Dutch Filmworks mag Boekhopper 1×2 kaarten weggeven voor de film plus een exemplaar van het boek! Lees snel verder hoe jij kans kunt maken.

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris’ vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris’ prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terug komt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Zodra ik de omschrijving over ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ las, wist ik: ‘dit wordt een heerlijke rom-com om bij te huilen van het lachen en ontroering’. En ik kan je vertellen, deze verwachting kwam helemaal uit! Wat is ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ een heerlijke feelgood film, met geweldig acteerwerk, een verhaallijn die staat als een huis en (hoe gek het ook mag klinken in deze snikhitte) met een vleugje holly jolly kerstsfeer.

In ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ maken we kennis met Iris. Binnen een paar minuten verandert haar geluk, door de geboorte van haar baby, in een ware nachtmerrie als haar vriend vertelt dat hij geen kind wil. De kersverse moeder besluit om haar eigen pad te volgen, wat zich ontvouwt in een iets meer dan honderd minuten durende hilarische, krachtige feelgoodfilm. Barbara Sloesen neemt de rol van de ietwat snobische hoofdrolspeelster Iris op zich en wat zet zij deze rol goed neer. Ik ken Sloesen vooral uit de ietwat sugar coated rollen, met veel vrijheid blijheid, maar de rol van kersverse moeder zit haar als gegoten. De ervaren actrice laveert makkelijk tussen de verschillende scènes en bijbehorende emoties en zet daarmee een overtuigende rol neer. Zo laat ze je vanaf het begin meeleven met Iris door de worstelingen van die bij het beginnend moederschap komen kijken, maar krijgt ze een paar minuten later de zaal compleet plat door haar verfijnde gevoel voor timing.

‘Een heerlijke feelgoodfilm!’

In Jan Kooijman en Jelle de Jong vindt ze waardige tegenspelers. Waar Kooijman vooral weet te overtuigen door zijn laid back manier van acteren als de vrolijke, hondenuitlater/love interest, weet De Jong de kijker vooral mee te krijgen door zijn intense spel als overspelige ex-vriend. Beide brengen een fijne balans in de film en laveren zich net zo makkelijk als Sloesen in diversiteit van hun rollen. Dit is ook toe te schrijven aan de sterke verhaallijn. Want hoe goed een acteur ook is, als de verhaallijn niet goed in elkaar steekt dan is er niet veel om op te bouwen. De verhaallijn in ‘Alles is zoals het moeten zijn’ is rijk aan personages, opbouw en plottwisten. Vooral het gevoel voor humor in deze film maakt dat je aan het scherm gekluisterd zit. De personages hebben een fijn gevoel voor zelfspot, daarnaast zullen er veel herkenbare momenten inzitten voor iedereen die zich op de datingsmarkt begeeft en zorgt dit er ook voor dat je makkelijk mee kunt leven met de personages.

‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ is een ware triple threat, zowel de acteurs, de verhaallijn als de regie valt mooi samen. Want ook dat laatste klopt helemaal aan deze film. We worden meegenomen naar het mooie Spanje, kijken over de schouder mee tijdens het werk van Iris en dansen met de personages mee in de club. Leuk detail daarnaast is dat kerst in de film ook twee keer voorbijkomt. Hoewel we daar nog een aantal maanden vandaan zitten, slagen de makers erin om je meteen dat bekende kerstgevoel mee te geven. (Denk sneeuw, chocolademelk en gezellig met zijn alle bij de openhaard). De regisseur brengt je daarnaast dichtbij de personages en geeft zo het gevoel dat je naar een verhaal over een goede vriendin zit te kijken.

‘Alles is zoals het zou moeten zijn’ is een fijne Nederlandse feelgoodfilm. Die straalt door het acteerwerk van de goed gecaste cast, de verhaallijn die staat als een huis en de mooie filmwerk. Een film om bij weg te zwijmelen, te lachen en door ontroerd te worden.

Winactie

Van filmmaatschappij Dutch Filmworks mag Boekhopper 1×2 kaarten weggeven voor deze geweldige film, plus een filmeditie exemplaar van het boek van Daphne Deckers! Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel: laat onder dit bericht weten waarom jij deze prijs wilt winnen en wie weet zit jij over een paar dagen wel in de bioscoop te zwijmelen bij ‘Alles is zoals het zou moeten zijn’. (winactie is alleen open voor deelnemers woonachtig in Nederland). De winnaar krijgt op dinsdag 18 augustus mail, gelieve binnen drie dagen te reageren als je hebt gewonnen anders gaan de kaarten en het boek naar een andere winnaar.

20 Comments

Add Yours
 1. 3
  sheri

  Bij de trailer lag ik al dubbel, lijkt me echt een hi-la-rische film! Vooral mijn dochter kan dit boek en deze film goed gebruiken, want zij vindt het ook zo moeilijk wanneer dingen niet lopen als gepland. Tja leren loslaten en gewoon maar ‘improviseren’ is natuurlijk ook uitdagend! Ik hoop dat Iris ons daarbij kan helpen! 🙂

 2. 5
  Berna

  Geweldige winactie! Ik heb dit echt nodig om weer eens heerlijk weg te zwijmelen bij een romkom. Zeker omdat mijn leven totaal geen rom of kom is… Maar ach, als we nog een beetje kunnen genieten binnen de chaos van het leven dan is het al goed!

 3. 8
  Renee van Oudshoorn

  Hai! Ik zou heel graag mee willen doen voor mijn dochter Amber. Ze is op 9 april 2020 16 jaar geworden. Er kon niemand komen en er is ook geen feestje geweest. Ik hoop haar hiermee te kunnen verrassen dat ze samen met een vriendin kan gaan ❤️. Ze heeft mij zo geholpen thuis omdat ik wel moest gaan werken. Ik gun haar dit van harte. Alvast bedankt voor de kans. Liefs Renée

 4. 9
  Kelly Aarts

  Heb de trailer gezien en het lijkt me echt een superleuke film. Ik weet dat mijn zus ook helemaal gek is van dit soort films, dus lijkt me leuk om weer eens een keer samen naar de bios te gaan!

 5. 17
  annemarie snijders

  Graag samen met mijn man Jan Eindelijk weer eens naar een goede film Dat zou echt zo gaaf zijn Te lang geleden en echt even een verzetje nodig, dus ga heel hard duimen.

 6. 19
  Martine Glazenburg

  Heerlijk met mijn dochter naar de film.
  Een goed gevoel.
  Juist alle aandacht voor elkaar.
  Gezellig ff zwijmelen..in deze corona tijd nog belangrijker dan ooit.
  We hopen er op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.