Winactie + recensie: ‘The Secret, Dare to Dream’

Als er één boek is dat wereldwijd veel is gelezen, en nog steeds wordt gelezen, dan is het wel ‘The Secret’. Het immens populaire boek van schrijfster Rhonda Byrne, waarin ze de wet van aantrekkingskracht uitlegt. Regisseur Andy Tennant zette het boek om tot een prachtige, romantische dramafilm ‘The Secret: Dare to Dream‘ die afgelopen week in premiere ging. Maak je maar op voor een fijne filmavond, want Boekhopper mag van filmmaatschappij Dutch Filmworks kaarten weggeven voor de film!

‘De jonge weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) worstelt zich samen met haar drie kinderen door het leven. Na een opeenstapeling van pech is een naderende orkaan de volgende uitdaging die zich aandient.  Dan botst zij -letterlijk- tegen de aantrekkelijke Bray Johnson (Josh Lucas) aan, die een helpende hand biedt. Met zijn positieve energie lijkt hij precies op het juiste moment in haar leven te zijn gekomen. Wat zij niet weet is dat Bray een geheim met zich meedraagt dat alles kan veranderen…’

Dertig miljoen exemplaren vlogen als warme broodjes over de toonbank van boekhandels, een documentaire werd gemaakt en nu wordt er aan dit rijtje ook een prachtige dramafilm toegevoegd ‘The Secret: Dare to Dream’. Want als er iets te zeggen valt over deze film, dan is het: prachtig! De film nestelt zich in je hart en gaat er niet meer uit.

In ‘The Secret: Dare to Dream’, maken we kennis met de jonge weduwe Miranda Wells. Na het overlijden van haar man blijft ze achter met drie kinderen, torenhoge schulden en een hele hoop pech. Maar wanneer ze de aantrekkelijke Bray ontmoet begint haar leven steeds meer te veranderen. Hij leert haar dat haar gedachtes dingen aantrekken volgens de wet van aantrekkingskracht. Zodra ze haar gedachtes om kan buigen naar positieve verwachtingen, zal ze deze ook aantrekken. Katie Holmes kruipt in de huid van de eigenzinnige, krachtige vrouw Miranda. Ik ken Holmes vooral van haar vroegere werk en was dan ook benieuwd hoe ze deze rol zou dragen, en daar is maar één antwoord op: met verve! Vanaf het eerste moment zit Holmes helemaal in de rol, neemt ze je als kijker mee in de wanhoop, maar later ook de kracht van haar personages. De actrice wordt één met het personage en zet een geweldig, overtuigend stukje acteerwerk neer.

‘Een parel van een film!’

In Josh Lucas, die de rol van de aantrekkelijke Bray op zich neemt vindt ze een waardige tegenspeler. Lucas, bekend van zijn werk in ‘Sweet Home Alabama’, bezit over een fijn soort rust in zijn acteerwerk dat perfect past bij zijn personage. Vooral in de momenten waarin de chaos in het gezin van Miranda goed naar voren komt, de littekens boven komen van het verlies van een vader, zet Lucas overtuigend acteerwerk neer. Hij emotioneert, raakt, maar weet vooral het inspirerende van zijn rol goed naar voren te brengen. Hij heeft namelijk de taak om zowel Miranda, als de kijker bekend te maken met de wet van aantrekkingskracht en dit doet hij subliem. Vooral in de scènes die hij speelt met jonge acteur Aidan Pierce Brennan, die de rol van de zoon van Miranda op zich neemt. De twee acteurs voelen elkaar goed aan en zetten samen de meest ontroerende scènes neer.

Hoewel ‘The Secret’ niet is geschreven als roman, het is meer een vertaling van een documentaire/film die schrijfster Rhonda Byrne maakte, staat het verhaal in de ‘The Secret: Dare to Dream’ als een huis. Hier en daar wordt er wat overdreven in de wet van aantrekkingskracht (zo denkt het zoontje van Miranda aan pizza en verschijnt er daarna een pizzabezorger aan de deur), maar de verhaallijn boeit vanaf het eerste moment tot het einde. Dit is vooral toe te schrijven aan de mooie opbouw die in het verhaal zit. Je wordt als kijker helemaal in het verhaal gezogen doordat je eerst goed kennismaakt met de personages, een band met ze opbouwt, en daarna pas meer wordt verteld over de wet van aantrekkingskracht. Dit in combinatie met het fijne filmwerk, er zitten veel close ups in deze film waardoor je nog dichterbij de personages komt, prachtige ensceneringen en dynamische shots, zorgt voor een film waarvan je hoopt dat hij nog uren doorgaat.

Winactie

Ik ben meer dan positief verrast door ‘The Secret: Dare to Dream’, het is een ware parel! Ben jij ook benieuwd geworden naar deze film? Boekhopper mag van filmmaatschappij Dutch Filmworks 1×2 kaarten weggeven voor de film. Wat je daarvoor moet doen? Heel simpel: laat onder dit bericht weten waarom jij deze prijs wilt winnen en wie weet zit jij over een paar dagen wel in de bioscoop te genieten van ‘The Secret: Dare to Dream’ (winactie is alleen open voor deelnemers woonachtig in Nederland). De winnaar krijgt op dinsdag 29 september mail, gelieve binnen drie dagen te reageren als je hebt gewonnen anders gaan de kaarten naar een andere winnaar.

10 Comments

Add Yours
  1. 1
    Anita H.

    Ik ben bepaald geen bioscoopganger, maar deze film wil ik wel écht graag aanschouwen. Het thema spreekt me aan. Het boek heb ik ooit een tijdje in huis gehad (geleend), maar het is er toen niet van gekomen om het te lezen. Die wet van aantrekkingskracht vind ik toch wel heel interessant….

  2. 3
    Christina

    Het boek lezen en de film kijken staan op mijn verlanglijstje. Lijkt me een heerlijke film. En nu al mijn uitjes (concerten en stand up comedy) dit jaar niet doorgaan, kan ik wel een leuk uitje gebruiken 🙂 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.