Book alert: Augustus

Een nieuwe maand betekent weer veel leuke, spannende en grappige nieuwe boeken! 

Bekijk hieronder de boeken die uitkomen in augustus waar ik naar uitkijk!

Kronieken van de Academie voor schaduwjagers – Cassandra Clare – Uitgeverij Moon – €19,99
Release: 16 augustus 

“De gebeurtenissen van Stad van Vlammen beroofden Simon van zijn geheugen – hij zal opnieuw moeten ontdekken wie hij is. Hij weet dat Clary zijn parabatai is en dat Isabelle zijn vriendin is, maar wanneer Clary en Isabelle teveel verwachten van de man die hij niet meer is, maakt hij een drastisch besluit: hij gaat terug naar de Academie voor Schaduwjagers, in de hoop zichzelf terug te vinden.”

Veel liefs, Lara Jean – Jenny Han – Uitgeverij Moon – €19,99 
Release: 31 augusts

“Als je hoofd en je hart verschillende dingen zeggen, waar luister je dan naar?
Het leven van Lara Jean loopt op rolletjes: ze geniet van haar laatste jaar op de middelbare school, ze is smoorverliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat hertrouwen. Maar met het einde van het schooljaar in zicht, komt er ook een einde aan haar zorgeloze leventje. Waar gaat ze studeren? Wat als haar relatie met Peter onder haar keuze lijdt?”

Wij twee – Nicholas Sparks – Uitgeverij Boekerij – €17,50
Release: 3 augustus

“Russell Green is pas tweeëndertig, maar hij heeft alles: een fantastische vrouw, een lieve zesjarige dochter, een succesvolle carrière in de reclame en een prachtig huis in Charlotte, North Carolina. Hij leeft een droomleven, waarin zijn huwelijk met de betoverende Vivian centraal staat. Maar deze schitterende buitenkant begint langzaam barstjes te vertonen…
Niemand is verbaasder dan Russell als zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet. Binnen een paar maanden verliest hij zijn baan en de liefde van zijn vrouw en moet hij steeds vaker alleen voor zijn dochter zorgen terwijl hij probeert te wennen aan de nieuwe situatie. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar een nieuw bestaan – een bestaan dat zijn capaciteiten en -emoties hevig op de proef zal stellen.”

Een weekend aan zee – Elin Hilderbrand – Uitgeverij Boekerij – €19,99
Release: 8 augustus

“Laurel, Belinda en Scarlett hebben twee dingen gemeen: hun liefde voor Deacon Thorpe, de man met wie ze alle drie getrouwd zijn geweest – en hun haat voor elkaar. De drie hadden ook niet verschillender kunnen zijn: Laurel is Deacons eerste liefde en een schoonheid met een warm hart; Belinda is een Hollywood-diva van het zuiverste water en Scarlett is een zuidelijke schone uit een miljonairsfamilie. De fragiele vrede die deze vrouwen jaren geleden hebben -gesloten kan alleen standhouden als ze niet bij elkaar in de buurt komen.
Maar dan overlijdt Deacon plotseling en zijn laatste wens is dat zijn verschillende gezinnen op Nantucket bijeenkomen om afscheid te nemen. Een weekend lang zijn de beschuldigingen, leugens, drama’s en tranen niet van de lucht. Kunnen de drie vrouwen hun meningsverschillen lang genoeg opzijzetten om het glas te heffen op Deacon en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?”

Het theemeisje van Yunnan – Lisa See – Uitgeverij The House of Books – €24,99
Release: 17 augustus 

“Li-yan woont met haar familie in de afgelegen Chinese bergen van Yunnan. Hun levens zijn al generaties lang afgestemd op tradities en het verbouwen van thee. Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp. Zijn komst is de eerste onverbiddelijke stap op weg naar het moderne leven. Li-yan gaat voor hem werken. Wanneer ze zwanger raakt, vertrekt ze naar de grote stad en besluit haar baby te laten adopteren.”

Lagom – Lola A Akerström – Uitgeverij A. W. Bruna – €14,99
Release: 10 augustus

“Lagom is een manier van leven die harmonie bevordert. Het draait om eerlijkheid, gematigdheid en tevreden zijn met wat je hebt. Laat dit prachtige boek je helpen om kleine, eenvoudige veranderingen aan te brengen in je dagelijkse bestaan, zodat je gelukkiger en evenwichtiger in het leven staat. Niet te weinig, niet te veel, gewoon goed: dit is echt het Zweedse geheim voor het goede leven.”

Welk boek mag niet ontbreken in jouw boekenkast? Laat het weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.