Filmrecensie: ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’

De Harry Potter prequel ‘Fantastic Beasts’ weet ons alweer twee films aan het witte doek gekluisterd te houden. Tijd voor een derde film die je nu vanuit het comfort van je eigen huiskamer kunt bekijken: ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore‘. De film is nu door Warner Home Entertainment op blu-ray en dvd uitgebracht!

Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?‘ (Bron: Warner Home Video’s)

Het is tijd voor je jaarlijkse dosis magie met ‘FantastIc Beasts: The Secrets of Dumbledore’. Wederom gaan we op pad met onze magische vrienden om het op te nemen tegen de allesverwoestende Grindelwald, maar heeft Perkamentus zelf ook een aantal geheimen die het daglicht nog niet hebben gezien? Tijd om erachter te komen in alweer de derde film in deze succesvolle filmreeks.

Jude Law duikt voor de derde keer in de rol van de wijze Perkamentus, die hij vanaf de eerste minuut weer met verve neerzet. De rol van de altijd rustige, wijze tovenaar zit hem als een warme jas, aansluitend en perfect. Iets dat we vooral terug zien komen in de spannende momenten, waarbij de emoties hoog oplopen. Law laat hierin de Perkamentus zien die we verwachten. Met kleine mimiekveranderingen weet hij de spanning in een scene als geen andere op te voeren, door bijvoorbeeld een korte blik naar een medespeler. Maar sluit ook het grote werk niet uit voor Law. Met grote gebaren en acties zien we zijn theatrale kant naar voren komen, die hij tot in de puntjes goed weet uit te voeren. Een gegeven dat we ook over zijn tegenspeler Eddie Redmayne kunnen zeggen, die de rol van Newt Scamander op zich neemt. Redmayne brengt de jonge tovenaar voor de derde keer tot leven en doet dit net zoals Law met veel plezier en een sterk staaltje acteertalent. Waar Law vooral schittert in de meer emotionele momenten, zien we Redmayne het voortouw pakken in de meer komische scenes (er zit een moment in deze film waar ik niet teveel over kan vertellen, maar de tranen rollen over je wangen als Newt een van de fabeldieren nadoet). Redmayne en Law schitteren in deze film zoals we van ze mogen verwachten, maar ook Callum Turner die de rol van de broer van Newt op zich neemt weet een sterk staaltje acteerwerk neer te zetten en weet daarmee te verrassen. Vooral in de humorvolle momenten met Redmayne zien we hem schitteren op het doek en zeker een geweldige aanvulling zijn voor de filmserie.

‘Het verhaal van Perkamentus wordt tot leven gebracht’

De verhaallijn is in ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’, net zoals in de vorige films, om door een ringetje te houden zo goed. De gelaagdheid die in deze film is gebracht, maakt dat je aan de buis gekluisterd zit. Ieder personage maakt in deze film wat mee, maakt keuzes voor de groep en voor zichzelf, wat alles op scherp zet. Dit maakt dat je als kijker meerdere keren op het verkeerde been wordt gezet. Daarnaast brengen de makers de bekende succesformule van ‘goed tegen kwaad’ ook in deze film naar voren, wat ook hier goed werkt. Het verhaal heeft een goede spanningsboog die wordt versterkt door het mooie visuele spektakel dat zich op het scherm afspeelt. De fabeldieren zijn wederom prachtig vormgegeven en tot leven gebracht in de wereld van de tovenaars. De makers hebben de tovenaars wereld tot werkelijkheid gebracht op beeld en zuigen je hier als kijker helemaal in mee. Dit is ook zeker toe te schrijven aan het mooie camerawerk dat we naar voren zien komen, met veel wijde shots die ervoor zorgen dat je een goed beeld hebt van wat zich afspeelt en de grote daarvan.

‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ is een mooie toevoeging aan de tweede films die al eerder zijn verschenen. Het verhaal van Perkamentus wordt vol spanning tot leven gebracht, we leren hem meer en meer kennen en kunnen daardoor ook connecties leggen met gebeurtenissen uit andere films. Grote complimenten voor het mooie acteerwerk, de pakkende verhaallijn en het visuele spektakel dat is gecreëerd in de film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.