Recensie: ‘De Rokesby’s’, Julia Quinn

Zeg je ‘Julia Quinn’, dan zullen veel boekenliefhebbers daarna meteen ‘Bridgerton’ zeggen. De succesvolle boekenserie, die flink aan populariteit won toen het werd omgezet tot een ware hitserie op Netflix. De schrijfster is dit jaar terug met een nieuwe boekenserie en levert ons weer een verhaal af vol passie, hartstocht en liefde!

Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? De Bridgertons en Rokesby’s zijn al decennialang buren en goed bevriend. Al in hun kindertijd waren Billie Bridgerton en de broertjes Edward en Andrew Rokesby onafscheidelijk. Eigenlijk is er maar één broer die Billie echt niet kan uitstaan…

George Rokesby is de oudste van de Rokesby-kinderen en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn die je niet kunt missen?’ (Uitgegeven door Boekerij, vertaald door Karin Breuker).

Als er een schrijver is waar heel romanliefhebbend Nederland voor naar de winkel rent, dan is het Julia Quinn wel. Met haar Bridgerton serie veroverde ze onze romantiek liefhebbende harten en hield ze ons acht boeken lang aan de pagina’s gekluisterd. Met het einde van de Bridgerton serie liet Quinn ons dan ook niet achter zonder haar geliefde familie. Ze brengt ons dit jaar een nieuwe serie waarin de Bridgerton’s centraal staan, samen met hun buren ‘De Rokesby’s‘. En dat levert een eerste verhaal op om van te smullen! Maak je maar op voor liefde, romantiek, charmante mannen, hartenstrijd en uiteraard weer de nodige drama.

In ‘De Rokesby’s’ maken we kennis met Billie Bridgerton, een eigengereide vrouw voor de tijd waarin ze leeft. Ze heeft het hart op de tong, is niet bang om haar mannetje te staan en een echte tomboy. Ze heeft het goed voor elkaar, beheert het land van haar vader en ziet erop toe dat alles op rolletjes loopt. Dat ze daarnaast snel zal moeten trouwen is haar wel duidelijk, maar dan het liefst met een man waar ze echt haar hart aan kan geven. Niet aan een arrogante man die alles beter denkt te weten. Tijd voor love interest George om zijn opwachting te maken en precies dat te zijn wat Billie denkt niet nodig te hebben. Maar is dat wel zo? Quinn brengt ons twee tegenpolen die samen een gouden duo vormen. Hun humor zal je meermaals een lach op je gezicht brengen, hun kwetsbaarheid geeft je een inkijkje in hun gedachtes en hun opbloeiende liefde voor elkaar, maakt dat je vanaf het eerste moment meezwijmelt. Quinn brengt ons met haar nieuwe serie meteen een vernieuwend verhaal, waarbij ze laat zien dat dit ook echt een nieuwe serie is. Waar haar vorige boeken vooral gingen over dames die alleen maar konden denken aan de liefde, brengt ze ons nu een bad ass personage dat doet waar ze zin in heeft. Een verfrissende nieuwe insteek, over een leuk personage dat geweldig is om te volgen.

‘Een heerlijk begin van de nieuwe boekenreeks van Quinn: romantisch, grappig en verslavend goed geschreven!’

Quinn’s schrijfstijl mag bekend zijn naar de hoeveelheid boeken die ze op haar naam heeft staan. Deze is vlot op de momenten dat het nodig is, en prachtig beeldend wanneer omgevingen en de setting van het verhaal wordt neergezet. Ook in ‘De Rokesy’s’ zien we deze schrijfstijl voorbij komen. Maar we zien, net zoals bij de verhaalinsteek, ook een andere kant van Quinn. Het begin van het verhaal wordt haast in fragmenten opgeschreven, waardoor het even wennen is om in het verhaal te komen. Halverwege het boek gaat de schrijfstijl meer over in een vloeiende verhaalvertelling waarin we weer de bekende schrijfstijl van Quinn terug zien komen. Complimenten voor de schrijfster dat ze vernieuwing op blijft zoeken en daarmee haar veelzijdigheid laat zien.

‘De Rokesby’s’ is een fijn eerste deel in de nieuwe serie van Quinn die zeker smaakt naar meer. Het is heerlijk romantisch, bij vlagen erg grappig en zit vol kleurrijke personages die je vanaf de eerste pagina in je hart sluit. Ik ben benieuwd naar het volgende deel in de serie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.